The Passion komt naar Roermond

The Passion 2020 in Roermond

Op donderdag 10 oktober is bekend geworden dat het landelijke televisiespektakel The Passion volgend jaar naar Roermond komt! Op donderdag 9 april 2020 vindt deze rechtstreekse uitzending plaats op NPO 1. Gemiddeld kijken daar zo’n 3 tot 4 miljoen mensen naar.

The Passion is de moderne vertelling van de laatste uren van Jezus’ leven, lijden en opstanding. Het is de tiende keer dat het televisie-evenement plaatsvindt, altijd op Witte Donderdag in de goede week. Het is uitgegroeid tot een groot en bekend evenement waar veel bezoekers, ook van buiten de stad, op af komen. Het is bovendien een laagdrempelig evenement waarvoor inwoners zélf het decor vormen. 

Evenementenstad

Wethouder evenementen Angely Waajen: “We zijn bijzonder vereerd dat The Passion volgend jaar in Roermond plaatsvindt. Het past goed in een jaar waarin we als stad veel te vieren hebben: 800 jaar Munsterkerk, 75 jaar bevrijding en we zijn ook nog eens gastheer van de kunstmanifestatie Maand van de Mystique. Het laat zien dat Roermond een échte evenementenstad is. The Passion past bovendien erg goed bij onze ambitie om de sociale cohesie in de stad te versterken. De makers van het programma streven naar deelname uit alle hoeken van de samenleving, ongeacht sociale, culturele, etnische en religieuze achtergrond. Daar gaan we zeker op inspelen.”

Samen met de productiemaatschappij Mediawater zijn mogelijke opnamelocaties al verkend, zowel voor de live-opname als voor de beelden die van te voren worden opgenomen. Hoe de route precies gaat lopen en waar die eindigt, staat op dit moment nog niet vast. Dat geldt ook voor het jaarlijks wisselende thema: dat wordt later bekend.

Komend najaar worden de begroting en dekking voorgelegd aan de gemeenteraad. Voor de dekking wordt mede een beroep gedaan op de provincie en op het bedrijfsleven in Roermond. De fractievoorzitters uit de gemeenteraad zijn begin dit jaar al gepolst over de kandidaatstelling en daar bleek unaniem steun voor te bestaan.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws bij de gemeente Roermond?

 

 

Uw Reactie
Uw Reactie