Basisschoolleerlingen planten eerste Tiny Forest in Roermond

Tiny Forests IVN

Leerlingen van groep 4, 5 en 6 van Bassischool De Neel hebben vandaag het eerste Tiny Forest in Roermond aangeplant. Ze deden dit samen met initiatiefnemer WijzijnMaasniel, Gemeente Roermond, buurtbewoners en IVN Natuureducatie.

Het minibos is geplant in de wijk Maasniel. Wethouder Rens Evers en leerlingen Janou Daamen en Sara Raji van Basisschool Neel plantten de eerste boom én onthulden het bord met de naam: Neelderbos. 

Wethouder Rens Evers: “Ik ben trots dat we met deze samenwerking van de school, de buurt, IVN Natuureducatie en medefinancier de nationale postcodeloterij niet alleen meer groen krijgen in onze stad, maar ook een fantastische en avontuurlijke speel- en leerplek creëren voor kinderen.”

Meer Tiny Forests in Roermond

Gemeente Roermond wil de komende tijd samen met IVN Natuureducatie nog meer Tiny Forests aanleggen. Een belangrijke voorwaarde daarom is de betrokkenheid van bewoners en een school.

Wilt u ook een Tiny Forest in uw buurt? Meld u dan voor 31 januari  aan als initiatiefnemer via www.ivn.nl/tinyforest, zodat IVN contact met u kan opnemen.

Uw Reactie
Uw Reactie