Meldpunt voor slachtoffers toeslagenaffaire kinderopvang

De gemeente heeft een meldpunt geopend voor ouders die getroffen zijn door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst. Zij kunnen zich bij de gemeente melden voor hulp als er problemen zijn rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen.

In Roermond zijn ongeveer 11 gezinnen benadeeld. Wie deze gezinnen zijn, is bij de gemeente niet bekend. De Belastingdienst verstrekt deze gegevens niet in verband met hun privacy. Wethouder Marianne Smitsmans: “We weten dat er ook in Roermond mensen benadeeld zijn, maar we weten niet wie. Ik wil deze gezinnen oproepen om zich vooral bij ons te melden. Als er problemen zijn die het gevolg zijn van de toeslagenaffaire, ondersteunen we graag.”

Centraal Meldpunt

De Belastingdienst/Toeslagen compenseert de ouders die in de problemen zijn gekomen financieel. Maar dat is niet altijd genoeg. Er kunnen bijvoorbeeld problemen of schulden zijn ontstaan op andere vlakken. Staatssecretaris Van Huffelen, verantwoordelijk voor Toeslagen, heeft gemeenten gevraagd om over de volle breedte hulp te bieden. Om het voor gedupeerde ouders in Roermond makkelijk te maken om zich rechtstreeks bij de gemeente te melden, is er nu een centraal meldpunt.

Meldpunt inwoners Roermond

Woont u in Roermond en bent u door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst in de problemen geraakt? Neem dan contact op met Kitty Janssens, via e-mail: kittyjanssens@roermond.nl of via telefoonnummer  06-52461125.

Uw Reactie
Uw Reactie