Coronasteun voor huishoudens

Huishoudens die door corona minder inkomsten hebben (gehad) kunnen nog tot en met 30 september 2021 een financiële bijdrage aanvragen bij de gemeente. De voorwaarden van de steunmaatregel zijn versoepeld. Hierdoor komen nu meer huishoudens in aanmerking voor een bijdrage.

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten, afgekort TONK. Zo heet de tegemoetkoming voor huishoudens die door de coronacrisis hun vaste woonlasten nog maar moeilijk kunnen betalen. Denk aan de huur, hypotheekrente, gas, water en licht. De steunmaatregel TONK is er al sinds 1 januari van dit jaar en zou tot 1 juli gelden. Dat is nu verlengd tot en met 30 september 2021. Dat betekent dat aanvragen nog steeds mogelijk is. Met terugwerkende kracht. 

Versoepeling

Ook de voorwaarden van de TONK zijn versoepeld. Eerder kwam je in aanmerking als je inkomen met 25% of meer gedaald was. Nu geldt een inkomensdaling van 15% of meer. 

Verwarring de wereld uit

Er is best wat verwarring over de TONK, die we graag de wereld uit helpen. Zo heeft de TONK-bijdrage géén invloed op andere toeslagen. Ook hoeft de tegemoetkoming niet te worden terugbetaald en wordt het niet verrekend bij de inkomstenbelasting 2021. 
Kortom, iedereen die sinds 1 januari moeite heeft met het betalen van de vaste lasten als gevolg van de coronacrisis kan aanspraak maken op de TONK. Check of je in aanmerking komt.

Kijk op www.roermond.nl/tonk voor meer informatie én het aanvraagformulier.

Uw Reactie
Uw Reactie