Corona

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor onze dienstverlening. Lees hier meer informatie.
Een actueel overzicht van belangrijke updates vindt u in ons liveblog

Aantrekkelijke verbinding Designer Outlet en binnenstad

Het logo van de gemeente Roermond

Binnenkort gaat één van de volgende deelprojecten van het traject Vitale Stad in uitvoering. Vanaf 5 oktober tot medio november wordt in de onderdoorgang onder de N280 gewerkt aan een innovatief lichtontwerp. Ook zullen in deze periode op het Kazerneplein en in de Grote Kerkstraat enkele veranderingen plaatsvinden. Al deze verbeteringen moeten bezoekers verleiden tot een gecombineerd bezoek aan Designer Outlet Roermond (DOR) en binnenstad. 

De onderdoorgang wordt een unieke beleving met licht

De onderdoorgang moet van een redelijk saaie wandeling een belevenis worden. Hiervoor is het bureau Painting with Light uit Genk aangetrokken, dat is gespecialiseerd in het realiseren van unieke attracties met belichting, video en multimedia. Zij hebben een plan gemaakt dat gebruikers van de onderdoorgang op speelse en attractieve wijze informeert van wat de binnenstad te bieden heeft. 
 
De bezoeker wandelt straks op een ludieke manier langs beelden van de belangrijkste gebouwen en pleinen van de binnenstad. Het stromende water op de wand krijgt hierin een rol als de Maas, die zo bepalend is voor de skyline van Roermond. Daarnaast wordt de plafondverlichting van de onderdoorgang verbeterd: er komt meer sfeer door interactieve LED-verlichting aan te brengen die via een aangename gloed en stroming de wandeling als het ware verkort en onderhoudend maakt. 

Kazerneplein en Grote Kerkstraat

Op het Kazerneplein is inmiddels een ‘rode loper’ in de bestrating aangebracht. Die wijst de bezoeker de weg van het DOR naar de onderdoorgang onder de N280. Het Kazerneplein krijgt nog een aantal grote, ronde groeneilanden met zitelementen en uniforme terrasafscheidingen met groen als afscheiding tussen horeca, terrassen en looproute. In de Grote Kerkstraat worden 2 zitbanken geplaatst.

Planning

Het totale project  ‘verbinding outlet-binnenstad’ moet in november klaar zijn, voor het einde van dit jaar. Bij het project zijn van het begin af aan veel partijen betrokken. Met hun inbreng zijn de plannen, zoals ze nu worden uitgevoerd, tot stand gekomen.

Uw Reactie
Uw Reactie