Corona

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor onze dienstverlening.
Kom alléén in dringende gevallen naar het stadskantoor. Lees hier meer informatie.
Een actueel overzicht van belangrijke updates vindt u in ons liveblog

Maatregelen vanaf weekend en verder

Het kabinet heeft tijdens de persconferentie op 6 mei een ‘routekaart’ voor de komende periode bekendgemaakt met een versoepeling van maatregelen. Voorwaarde is dat het mogelijk moet zijn en dat het verantwoord gebeurt. Om deze versoepeling in Roermond praktisch uit te kunnen uitvoeren, moet onder andere de Veiligheidsregio Limburg-Noord de noodverordening aanpassen. Op 13 mei 2020 wordt de nieuwe noodverordening verwacht. Daarnaast bekijken we wat de aangekondigde versoepelingen concreet betekenen voor de gemeente Roermond. Vanaf maandag 11 mei zijn dus niet alle versoepelingen mogelijk die het kabinet heeft aangekondigd. 

Huidige verordening geldt tot nader bericht

Zodra duidelijk is wat er wanneer veranderd kan worden in Roermond, dan wordt dit gepubliceerd op www.roermond.nl. Tot die tijd gelden de maatregelen uit de huidige noodverordening  (vastgesteld op 29 april) en uit de besluiten van 7 mei 2020 .

Verboden gebieden en parkeerplaatsen onveranderd

Voorlopig blijven de maatregelen in de openbare ruimte van Roermond onveranderd. Dat geldt dus voor de aanwijzing van verboden gebieden  en voor de afsluiting van parkeerplaatsen

Wijziging in afgesloten wegen

De Maasstraat, Broekstraat / Broekveeweg en Groeneweg worden alleen op zaterdag 9 mei afgesloten van 10.00 uur tot 17.00 uur. De wegen blijven dan bereikbaar voor aanwonenden en hun bezoekers. De afsluiting op zondag vervalt dit weekend. 
 

Uw Reactie
Uw Reactie