Corona

Hoogwater rond Maas, Roer en Swalm: kijk op www.roermond.nl/hoogwater

Roermondse wijk ’t Veldj is weer de schoonste plek

Zwervuil actie met wethouder Rens Evers

De wijk ’t Roermondse Veld mag zich met recht weer ‘de schoonste plek’ noemen. Na een week zwerfvuil ruimen ziet de wijk er weer spik en span uit.

Leerlingen van alle groepen van basisschool De Zonnewijzer zijn gewapend met grijpers, zakken en hesjes, de wijk in getrokken en hebben al het zwerfvuil opgeruimd. Deze actie vond plaats van maandag 31 mei tot en met donderdag 3 juni 2021 en is inmiddels een jaarlijkse terugkerende activiteit. Dit past naadloos in het programma van De Vreedzame School, waarbij veel aandacht is voor actief burgerschap. 

Hierbij werden de leerlingen geholpen door de mensen van Moveoo en de ondernemers. Ook wethouder Rens Evers van Milieu was van de partij. Hij sprak de kinderen lovend toe en sprak de hoop uit dat meer mensen dit voorbeeld gaan volgen. 

Naast opruimen hebben de leerlingen ook flyers huis-aan-huis in de brievenbussen gedaan om de inwoners te informeren over de opruimactie en op te roepen de wijk mee schoon te houden. De ondernemers hebben posters opgehangen en de stoep voor hun winkelpand geveegd. Het Laurentiusziekenhuis staat ook achter deze actie en toont haar betrokkenheid door het beschikbaar stellen van PR-materiaal. De gemeente zorgt voor de grijpers, hesjes en zakken en haalt na afloop al het verzamelde afval weer op.  

Op deze manier wordt er met vereende krachten gewerkt aan een schone en leefbare wijk.
 

Uw Reactie
Uw Reactie