Telefonische bereikbaarheid

Let op: Op dit moment is de wachttijd om ons telefonisch te bereiken langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.

Nieuwsoverzicht

Omgevingsvisie

Uitnodiging informatieavond omgevingsvisie Roermond

De afgelopen jaren hebben we samen met o.a. inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven gewerkt aan de omgevingsvisie van Roermond. Hierin staat wat we belangrijk vinden voor de fysieke leefomgeving van Roermond. Op dinsdag 14 juni 2022 is er een informatieavond voor iedereen die meer wil weten over de omgevingsvisie. Ook leggen we u uit hoe u formeel uw mening over de visie kunt geven in de vorm van een zienswijze.

90 nieuwe locaties voor laadpalen

Gemeente Roermond streeft ernaar dat iedereen die elektrisch wil rijden, toegang heeft tot een laadpunt in de buurt van zijn of haar woning. Omdat niet iedereen een eigen oprit of garage heeft, wil de gemeente meer openbare laadpunten maken.  

Het logo van de gemeente Roermond

Gemeente bekijkt hoe wandelend stadsbos mogelijk gemaakt kan worden

Het college was verrast door het initiatief van het wandelend stadsbos. Er heeft vooraf geen afstemming plaatsgevonden, wat tot problemen kan leiden. Denk bijvoorbeeld aan de bereikbaarheid van hulpdiensten en de beschikbaarheid van de ruimte door andere activiteiten, zoals de zaterdagmarkt. 

De vlag van Oekraine

Hoe kunt u Oekraïeners helpen?

Veel Oekraïners hebben (nood-) hulp nodig. U kunt zelf op verschillende manieren mensen uit Oekraïne helpen. Kijk hier voor meer informatie. 

Informateur Dirk Franssen

Eindverslag informateur Franssen

Informateur Dirk Franssen heeft gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van alle negen in de raad van Roermond vertegenwoordigde politieke partijen. In een openbare bijeenkomst op 6 april heeft de informateur zijn eindverslag gepresenteerd.

Nieuwe containers voor iedereen met een duobak

In onze gemeente verdwijnt de duobak. Dat is de container die de meeste huishoudens nu gebruiken voor het aanbieden van afval. De duobak wordt ingewisseld voor twee nieuwe containers: eentje voor restafval en eentje voor gft. 

De vlag van Oekraine

Roermond leeft mee met de mensen in de Oekraïne

1 Maart was het precies 77 jaar geleden dat Roermond werd bevrijd. Met de inval van Rusland in de Oekraïne is de kwetsbaarheid van de vrijheid, die soms te vanzelfsprekend lijkt, intens voelbaar.

Liveblog coronavirus gesloten

Tenzij nieuwe ontwikkelingen daar aanleiding toe geven, wordt dit liveblog voor dit moment gesloten. Kijk voor actuele informatie over Corona op de site van de Rijksoverheid. 

Aangepaste dienstverlening

De dienstverlening van de gemeente is weer genormaliseerd na de coronapandemie. Hieronder vindt u een overzicht.