document-potlood iconOpenbare kennisgevingen Tweede Kamerverkiezingen 2023

Openbare zitting gemeentelijk stembureau

Op dinsdagmiddag 28 november om 16 uur vindt er een openbare zitting plaats van het Gemeentelijk Stembureau in het stadhuis van Roermond. 

Openbare zitting vaststelling uitslag 

Het gemeentelijk stembureau (GSB) stelt op donderdag 23 november aan het einde van de middag in een openbare zitting de uitslag van de Tweede Kamerverkiezing in Roermond vast. De openbare zitting vindt plaats op het Stadskantoor te Roermond.

Bekendmaking mobiel stembureau

Woensdag 22 november 2023 geopend van 06.00 uur -20.00 uur op het Station in Roermond. Het tellen van de stemmen op lijstniveau die in het mobiele stembureau zijn uitgebracht vindt plaats op woensdag 22 november 2023 om 21.00 uur op het Stadskantoor, Kazerneplein 7, 6041TG Roermond. Dit is openbaar.

Bekendmaking Centraal Tellen

Donderdag 23 november 2023 tellen we centraal de stemmen die op afzonderlijke kandidaten zijn uitgebracht. Dit vindt plaats vanaf 9.00 uur in Sporthal Swalmen, Peelveldlaan Swalmen. Het tellen van de stemmen doen we onder verantwoordelijkheid van het gemeentelijk stembureau (GSB) en is openbaar.

Bekendmaking adressen en openingstijden reguliere stembureaus

Alle reguliere stembureaus in onze gemeente zijn op woensdag 22 november 2023 geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur. Na 21.00 uur gaan de stembureauleden en tellers in het stembureau aan de slag met het tellen van de stemmen op lijstniveau. Dit is openbaar.

We hebben twee stembureaus coronaproof ingericht;

  • Stadhuis in Roermond
  • Lambertuskerk in Swalmen

Een overzicht van alle stembureaus vindt u op de website www.waarismijnstemlokaal.nl