Nieuw Parkeerbeleid in 2014

U bevindt zich hier: Home » Bestuur en organisatie » Ambtelijke organisatie » Nieuw Parkeerbeleid

Nieuw Parkeerbeleid in 2014

Op deze pagina vindt u informatie over het nieuw parkeerbeleid dat sinds 1 januari 2014 van kracht is.

Mobiel Parkeren

Sinds 1 januari 2014 gelden nieuwe regels voor parkeren in Roermond. Binnen de Singelring is het parkeren op straat bedoeld voor bewoners, hun visite en bezoekers van de binnenstad die maar een half uur hoeven te parkeren. Mensen die de binnenstad langer willen bezoeken parkeren in een van de parkeergarages of op één van de parkeerterreinen langs de Singelring.

\z\zcOok de tijden waarop betaald moet worden om te parkeren zijn veranderd. Met ingang van 1 januari 2014 moet op maandag tot en met zaterdag betaald worden tussen 8 uur ’s ochtends en 8 uur ’s avonds. Op (iedere) zondag moet betaald worden tussen 12 uur ’s middags en 8 uur ’s avonds. De nieuwe tijden gelden ook voor de blauwe zone in het Vrijveld en het Roermondse Veld en in de omgeving van de Venloseweg, Slachthuisstraat en Kapellerlaan.

Om u wegwijs te maken in het verbeterde parkeerbeleid van de gemeente vindt u op de volgende pagina’s per doelgroep nadere informatie over nieuwe regels voor parkeren.

Wilt u meer achtergrondinformatie over het nieuwe parkeerbeleid? Dan kunt u de verschillende documenten downloaden op de pagina ‘Parkeerbeleid’.