Corona

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor onze dienstverlening.
Kom alléén in dringende gevallen naar het stadskantoor. Lees hier meer informatie.
Een actueel overzicht van belangrijke updates vindt u in ons liveblog

Regenwateroverlast

Door de verandering van het klimaat komen hoosbuien steeds vaker voor. Vooral na een extreem droge en warme periode kan dit op gaan treden. Tijdens hevige regenval kunnen problemen ontstaan in de openbare ruimte. Denk bijvoorbeeld aan losgeraakte of opdrijvende putdeksels, verstopte rioleringen en veel water op straat.

Op de website van Waterklaar vindt u voorbeelden om uw tuin en woning klimaatbestendig te maken.
Op de website van Tuinbranche Nederland vindt u het handboek voor watervriendelijke tuin. Hierin staan 19 tips hoe u uw tuin watervriendelijk en hittebestendig kunt maken.

Om overlast door hevige regenval te beperken zijn in Roermond wadi’s aangelegd om regenwater in de bodem (infiltreren) te laten zakken. Een wadi (waterafvoer door infiltratie) is een grote kuil waarin regenwater kan wegzakken. Dit zorgt ervoor dat dit schone regenwater niet via de riolering wordt afgevoerd naar de rioolwaterzuivering. 

Ook het afkoppelen van van de regenpijp helpt mee om wateroverlast bij hevige regenval te voorkomen. Het rioolstelsel wordt op deze manier minder belast. In de toekomst zal hevige regenval alleen maar toenemen door klimaatverandering.

 

Uw Reactie
Uw Reactie