Roermondse aftrap van de HackShield-campagne

20 september 2023
Nieuwsbericht

In Kerkrade vond donderdag 14 september de start van de regionale HackShield-campagne plaats. HackShield is een online spel voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar waarin geleerd wordt hoe je jezelf en anderen kunt beschermen tegen cybercriminaliteit.

Het leven van veel kinderen speelt zich deels online af. Om kinderen naast de mogelijkheden van het internet ook bewust te maken van de gevaren, is HackShield een kindvriendelijk spel waarmee kinderen leren cybercriminaliteit te herkennen en hoe zich ertegen te beschermen. In Limburg omarmen zeventien gemeenten het landelijke cyberprogramma. 

Namens het basisonderwijs in de gemeente Roermond waren leerlingen van De Zonnewijzer in Kerkrade aanwezig, zoals Ahmed, Isa en Anouar. Het drietal ‘cyber agents’ speelt HackShield al enige tijd. “HackShield spelen heeft ons echt geholpen. Je leert dat je niet alles op het internet zomaar moet geloven en aanklikken. Het is een leuk én leerzaam spel en het is extra mooi dat je naast jezelf ook familie en vrienden kunt helpen beschermen tegen cybercriminelen.”

Omdat het ook voor de online veiligheid van Roermondse kinderen (8 t/m 12 jaar) van belang is om cybercriminaliteit te herkennen en kennis te maken met HackShield, vindt op woensdag 8 november in de ECI Cultuurfabriek de Roermondse aftrap van de HackShield-campagne plaats. Scholen in het (speciaal) basisonderwijs ontvangen binnenkort een uitnodiging en meer informatie over dit gratis evenement. 

Wil je de gemeente Roermond helpen en Cyber Agent worden? Maak dan hier een aan en ga aan de slag om onze gemeente nog veiliger te maken!