Sociaal Boekhouder-Monique

Sociaal boekhouder verwelkomt nieuwe collega

Maakt u zich zorgen over geld? Of heeft u vragen over welke voorzieningen er zijn om uw inkomen te ondersteunen? Schakel dan de hulp in van Monique Schmitz, de nieuwe sociaal boekhouder van de gemeente Roermond, voor al uw vragen over inkomsten en uitgaven. Samen met Han Cuijpers staat Monique klaar om inwoners in Roermond te helpen en ondersteunen bij vragen over (dreigende) geldproblemen.

Even voorstellen

‘’Ik ben Monique Schmitz en sinds 1 mei werkzaam als sociaal boekhouder bij de gemeente Roermond. De afgelopen jaren heb ik als Budgetbeheerder inwoners van Roermond tijdelijk geholpen met hun financiën en waar mogelijk begeleid naar financiële zelfredzaamheid. Het proberen te bereiken van meer inwoners in Roermond die geldzorgen hebben, is een grote uitdaging. Om hierin een rol te mogen spelen, is voor mij een mooie ervaring. Mijn insteek is om op een laagdrempelige manier inwoners te woord te staan en zonder oordeel een gesprek te voeren.’’

Zo werken de sociaal boekhouders

  • U hoeft niet lang te wachten om een afspraak te maken, dat kan vaak op korte termijn.
  • Ze kijken naar uw persoonlijke situatie en geven tips die daarbij passen.
  • U kiest waar u de sociaal boekhouder(s) wilt spreken, bij u thuis of op een andere locatie.
  • Ze begrijpen uw vragen en oordelen niet.

De sociaal boekhouders zijn er niet om uw boekhouding over te nemen of op orde te brengen, of het doen van uw belastingaangifte. Ze kunnen wel met u meedenken over hoe u dit zelf kunt doen. Of ze helpen u als u hulp en begeleiding wilt krijgen met uw administratie of belastingaangifte.

Zo maakt u een afspraak

Alle inwoners van Roermond kunnen kosteloos bij de sociaal boekhouders terecht met vragen over (dreigende) geldproblemen. Je kunt Monique en Han bereiken via:

Meer weten?

Inwoner Marc en zijn begeleider Joost vertellen ons meer over wat een sociaal boekhouder doet. Benieuwd? Bekijk de video hierexterne-link-icoon.