default iconTerugblik Geslaagde netwerkbijeenkomst SVR: ‘Vitaal ouder worden’

Woensdag 12 juli vond er weer een netwerkbijeenkomst Seniorvriendelijk Roermond plaats. Dit keer stond het thema ‘Vitaal ouder worden’ centraal. Maar liefst 60 professionals, vrijwilligers, organisaties en actieve bewoners gingen enthousiast aan de slag met dit thema.

Inspirerende sprekers

Na een warm welkom door wethouder Marianne Smitsmans, vertelde gastspreker Saskia Benthem (huisarts) de aanwezigen meer over het onderwerp ‘Positieve gezondheid’. Op een inspirerende en humoristische wijze nam ze de zaal mee in haar overtuigingen: ‘’Neem gezondheid niet als doel op zich, maar als middel zodat iemand zijn/haar ding kan doen.’’ 

Saskia gaf 4 adviezen die bijdragen aan het thema ‘Vitaal ouder worden’:

  • Sluit (nieuwe) vriendschappen;
  • Probeer voldoende te slapen;
  • Beweeg, maakt niet uit hoe;
  • Word (of blijf!) vrijwilliger!

De tweede spreker, Edith Breukers, gaf een interessante presentatie over valpreventie. Zij liet de aanwezigen ervaren dat velen tot een risicogroep behoren, zonder zich daar zelf bewust van te zijn. Om vitaal te blijven is mobiliteit van groot belang. Vandaar dat er in het najaar wordt gestart met valpreventie in Roermond. 

Geslaagde middag

Na een korte gezonde pauze gingen de aanwezigen in groepen met elkaar in gesprek over wat ieder kan doen om te zorgen dat mensen mee blijven doen en vitaal blijven. In een aantal groepen zijn concrete afspraken gemaakt voor nieuwe initiatieven. Benieuwd welke? Houd dan de nieuwsbrief van Seniorvriendelijk Roermond in de gaten. Wellicht lees je hier binnenkort meer over.

Aan het einde van de bijeenkomst ontvingen alle nieuwe leden van het netwerk SVR een kleine symbolische verrassing als bedankje voor hun inzet, voor nu en in de toekomst. Het was een geslaagde middag. Samen naar een Seniorvriendelijk Roermond!

Presentatie gastsprekers 

Interesse in de presentaties van gastsprekers Saskia Benthem (Positieve gezondheid) of Edith Breukers (valpreventie)? Stuur dan een e-mail naar seniorvriendelijk@roermond.nl.