default iconTrainen met Roland en Ramon

Vergrijzing van de samenleving is een veel besproken onderwerp binnen de Nederlandse maatschappij. Een goede gezondheid is noodzakelijk om als oudere onafhankelijk te zijn en een actief sociaal en maatschappelijk leven te kunnen blijven leiden.

Vitaal ouder worden! Het behoud van spiermassa speelt in dit proces een zeer belangrijke rol. Ouder worden gaat gepaard met een afname van spiermassa en spierfunctie. Vooral krachttraining blijkt hier een positief effect op te hebben. Bovendien is krachttraining tot op zeer hoge leeftijd effectief toe te passen. Een toename in spiermassa en spierkracht betekent dus een toename in functie, zelfstandigheid en kwaliteit van leven!

Een bijkomstig voordeel is dat lichaamsbeweging zorgt voor een betere hartfunctie en dat zorgt er weer voor dat de hersenen beter doorbloed raken. Uit onderzoek blijkt dat bewegen vooral het voorste gedeelte van de hersenen verbetert. Het gedeelte dat onder meer invloed heeft op onze zelfstandigheid, het geheugen en het nemen van initiatief.

Bij ‘Trainen met Roland en Ramon’ proberen we dit allemaal zo goed mogelijk te begeleiden op een sociale ontmoetingsplek.

Meer informatie

Meer weten over ‘Trainen met Roland en Ramon’? Neem een kijkje op de website van 'Trainen met'.