Aanmelden stembureauleden/tellers

Wil je ons helpen bij de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 16 maart 2022? Wat leuk! Onze stembureaus zijn dan open van 7.30 tot 21.00 uur. Voor een soepel verloop van de verkiezingen zijn veel stembureauleden en tellers nodig. Aanmelden kan hieronder:

Je kunt aangeven of je beschikbaar bent als stembureaulid of teller. 

Als je 18 jaar of ouder bent kun je je aanmelden als stembureaulid, teller of voorzitter (bij voldoende ervaring). Tijdens het aanmelden geef je aan wat je wilt doen. Ook kan je de voorkeur voor je stembureau aangeven.
Let op: na aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging in je mailbox. Het kan zijn dat deze e-mail in je spam terechtkomt.

Om je goed voor te bereiden op jouw rol in het stembureau volg je verplicht een online training. Ook als je al eerder op het stembureau hebt geholpen en de training al eerder hebt gevolgd. Je ontvangt in januari/februari 2022 een uitnodiging voor de online training.
De training is alleen verplicht voor stembureauleden. NIET voor tellers.

  • De vergoeding voor een stembureaulid is €175,-.  Hiervoor neem je zitting op het stembureau en tel je na het sluiten van het stembureau om 21.00 uur de stemmen samen met de aanwezige tellers. 
  • Wanneer je op woensdagavond 16 maart vanaf 21.00 uur alleen helpt bij het tellen van de stemmen (teller) krijg je hiervoor € 50,-.
  • De vergoeding voor een voorzitter bedraagt € 225,-.  Hiervoor neem je zitting op het stembureau en tel je na het sluiten van het stembureau om 21.00 uur de stemmen samen met de aanwezige tellers en brengt het Proces Verbaal naar het Stadskantoor.

Jouw maaltijden, zoals een lunch en diner verzorg je zelf. Vanuit de gemeente organiseren we geen catering. Wel zorgen we voor koffie, thee en frisdrank.

 

Uw Reactie
Uw Reactie