Vervolg Erfgoedvisie Roermond

23 mei 2023
Nieuwsbericht

De gemeente Roermond werkt aan een nieuwe Erfgoedvisie. In het voorjaar zijn drie bijeenkomsten geweest om de ideeën van inwoners, bedrijven, stichtingen verenigingen op te halen. Deze werden goed bezocht. Dat geeft maar weer aan hoe het erfgoed leeft in deze gemeente.

De deelnemers hebben de onderwerpen die zij belangrijk vinden met ons gedeeld. Ook hebben ze meer geleerd over de wettelijke taken en de ideeën die de gemeente zelf heeft.
 
We hebben alles samengevat en ingedeeld in de erfgoedcategorieën: archeologie, monumenten, beschermde dorps- en stadsgezichten, cultuurlandschappen en immaterieel erfgoed. Nu is het tijd om te kijken waar we als eerste mee aan de slag moeten. We nodigen u daarom opnieuw uit om mee te denken en deel te nemen aan verdiepende gesprekken. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden. 
 
De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 13 juni.

Tijd: 19.00-21.00 uur
Locatie: Markt 31, Tuinzaal Stadhuis Roermond 
 
Naast de open avond voert de gemeente gesprekken met experts en andere partners. Als we iedereen hebben gesproken wordt in de zomer de visie opgesteld. 

In het najaar neemt de gemeenteraad dan een besluit. De visie heeft een agenda waarin de uitvoering van projecten wordt opgenomen. Daarmee weet u niet alleen waarmee de gemeente aan de slag gaat maar ook waar de gemeente de samenleving oproept om op in te spelen. 
 
We hopen u weer te mogen ontvangen.
 
Jos van Rey
wethouder wonen, duurzaamheid, Omgevingswet en cultureel erfgoed