Roermond, that's shopping

U bevindt zich hier: Home » Bezoeker » Roermond, that's shopping

Roermond, that's shopping

Winkelen in Roermond betekent winkelen in een historische ambiance. Roermond kent een ruim winkelaanbod in grote variatie. Van boetieks in monumentale panden tot Retail Park en Designer Outlet. Door de eeuwen heen was Roermond lid van de Hanzesteden en hoofdstad van het Overkwartier van Gelre. Nu nog is zij bisschopsstad van Limburg. De stad heeft een beschermd stadsgezicht en is rijk aan monumenten.

In Roermond kun je 7 dagen per week winkelen!

De binnenstad herbergt een schat aan historische bouwwerken zoals kerken en oude handelshuizen. Bepalend voor het stadsbeeld is de uit de 15de eeuw stammende gotische Sint Christoffel-kathedraal. Samen met de Munsterkerk, die dateert uit de 13de eeuw, zijn dit de belangrijkste karakteristieke beeldmerken van Roermond. Daarnaast is het uit 1700 stammende stadhuis de moeite waard, evenals de in de 15de eeuw gebouwde Minderbroederskerk, die vandaag de dag door de protestantse kerk wordt gebruikt. In de historische stadskern vindt de bezoeker een grote diversiteit aan winkels en attractieve pleinen. Samen met de vele gezellige terrasjes en pittoreske restaurants bepalen zij het gezellige karakter van de Roermondse binnenstad.

Designer Outlet

Het winkelaanbod is uitgebreid met het Designer Outlet Roermond. Dit is een groot winkelparadijs op kleine loopafstand van de binnenstad. Dit grootste outlet van de Benelux biedt meer dan 200 merken in ruim 150 shops. Merken zoals Hugo Boss, Polo Ralph Lauren, Marc O’Polo, Diesel, Puma, Nike en nog vele meer worden er het hele jaar door verkocht met een korting van 30-70%. Het Designer Outlet Roermond is iedere dag geopend van 10.00 -20.00 uur (m.u.v. 1e kerstdag & nieuwjaarsdag).

Retail Park

Naast het grote winkelaanbod in de historische binnenstad en de Designer Outlet maakt het Retail Park het winkelaanbod compleet. Het Retail Park Roermond is een centrum voor grootschalige detailhandel en horeca en heeft een totale oppervlakte van 35.000 m² BVO. Voor de consumenten zijn 1.200 gratis parkeerplaatsen beschikbaar. Door de nieuwe A73 en N280-oost is het Retail Park perfect ontsloten. Zowel vanuit het noorden (Venlo, Nijmegen) als uit het zuiden (Sittard, Maastricht) is het Retail Park eenvoudig en snel bereikbaar. Een unieke mix van huurders maakt het Retail Park voor de consumenten zeer interessant. Zo zijn er de absolute publiekstrekkers Media Markt en Intersport Megastore. Ook de Albert Heijn XL trekt veel consumenten. In de branche woninginrichting zijn de volgende winkels vertegenwoordigd: Knibbeler Meubelen, Henders & Hazel, Jysk, Rofra Home en Leeftrends. Electroworld Tummers, Blokker, Xenos en Toys XL maken het winkelaanbod compleet. Consumenten die naast het winkelen ook gebruik willen maken van de horecavoorzieningen kunnen terecht bij Wok to Go, Bufkes, Piet Friet, Burger King en Bart.

Koopavond

De Roermondse winkels in de binnenstad zijn op donderdagavond geopend tot 21.00 uur.

Iedere zondag open!

De meeste winkels in Roermond zijn iedere zondag open.

Markten

  • Op zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur vindt de grote algemene warenmarkt plaats op de Markt voor het Stadhuis. De Markt is dan afgesloten voor verkeer.
  • Op woensdag is er van 9.30 tot 16.30 uur een voedsel- en warenmarkt op het Munsterplein.
  • Tijdens de koopzondagen van de binnenstad is de weekmarkt te vinden op het Munsterplein en het Kloosterwandgebied.
  • Op vrijdag is er een weekmarkt in Swalmen van 12.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over de markten vindt u ook op www.weareroermond.com.