Word Energiecoach en help inwoners van Roermond om energie te besparen

31 juli 2023
Nieuwsbericht

In het kader van de energietransitie heeft elke gemeente in Nederland de opdracht om zoveel mogelijk inwoners te helpen bij energiebesparing. Ook de gemeente Roermond wil haar inwoners hierbij ondersteunen en werkt daarbij samen met energiecoöperatie ‘RoerOm Energie.

Vanaf 1 juli 2023 kunnen inwoners van de gemeente Roermond gratis hulp krijgen van een energiecoach van RoerOm Energie. De energiecoach kijkt met de bewoners mee welke mogelijkheden er allemaal zijn om de woning te verduurzamen RoerOm zoekt nog 10 nieuwe energiecoaches. 

Interesse om energiecoach te worden?

Wil jij je inzetten om mensen te helpen besparende maatregelen te nemen en zo een steentje bij te dragen aan de energietransitie? Lijkt het je het leuk om met mensen uit je eigen gemeente in gesprek te gaan? RoerOm Energie biedt jou een uitgelezen kans om als geschoolde vrijwilliger aan de slag te gaan bij jou in de buurt met één van de meest actuele onderwerpen van deze tijd: energiebesparing. Belangrijke doelen daarbij zijn bijdragen aan verlaging van de CO2-uitstoot, verlaging van de energiekosten die inwoners van de gemeente Roermond kwijt zijn aan energie en hen helpen met het zetten van stappen om op termijn van het aardgas af te kunnen.

Informatiebijeenkomst over opleiding op 6 september 2023 

Heb je belangstelling en wil je meer weten over de gratis opleiding tot energiecoach? Bezoek dan de website van RoerOm Energie.

Wil je naar aanleiding van deze informatie de opleiding graag volgen? Mail dan uiterlijk 1 september a.s. je contactgegevens en een korte motivatie naar: energiecoaches@roeromenergie.nl.

Op 6 september 2023 vindt voor alle geïnteresseerden een informatiebijeenkomst plaats over deze gratis opleiding. Deze bijeenkomst start om 20.00 uur en vindt plaats bij Duurzaamheidscentrum De Groene Transformator, gelegen op het Weerstandterrein aan de Bredeweg 10 in Roermond.  Heb je voor die datum al dringende vragen over de opleiding, dan kun je die natuurlijk ook mailen naar energiecoaches@roeromenergie.nl.