Zonnepanelen aanschaffen via de gemeente

Ons aanbod om zonnepanelen via de gemeente aan te schaffen viel in de smaak. Woningeigenaren hebben zich massaal ingeschreven en het maximaal aantal deelnemers van 400 is bereikt. Daarom is de inschrijving voor deze eerste ronde nu gesloten. De tweede ronde van weer 400 deelnemers start naar verwachting begin 2023

De gemeente Roermond heeft een aantrekkelijk aanbod voor inwoners met een eigen huis die gebruik willen maken van zonne-energie. Met hulp van de gemeente kunt u nu voordelig en makkelijk zonnepanelen aanschaffen. In het alles-in-één pakket dat we bieden zit het volgende: 

  • de financiering van de set tegen 3,55% rente
  • de volledige installatie inclusief monitoring 
  • 15 jaar service en onderhoud voor het totale systeem 

De opwek van de zonnepanelen levert een hogere besparing dan de maandelijkse kosten. Daarnaast vindt er geen inkomenscheck plaats.

Inschrijven voor een vrijblijvende offerte doet u bij Zelfopwekken. Dit is de door de gemeente geselecteerde leverancier en installateur van de panelen. Zelfopwekken kijkt of uw dak geschikt is voor zonnepanelen en berekent uw voordeel. Zij begeleidt u verder tijdens het hele traject.

Eerst plaats voor 400 huishoudens

In totaal willen we 800 huishoudens van zonnepanelen voorzien. Dit splitsen we in twee rondes van 400 huishoudens. Dat betekent dat nu 400 huishoudens kunnen deelnemen. Bij 400 voldoende aanmeldingen sluit tijdelijk de inschrijving. De tweede ronde wordt in de tussentijd voorbereid en start naar verwachting begin 2023. Mocht u nu niet bij de eerste 400 deelnemers zitten, dan komt u automatisch op een wachtlijst voor de tweede ronde. Wees er dus snel bij!

Veelgestelde vragen

Er is een aantal eisen waar deelnemers aan moeten voldoen. Deze lees je bij de veelgestelde vragen over zonnepanelen.

De voordelen

Financiering

Heeft u geen spaargeld of ruimte voor een extra hypotheek? Dan is dit een geschikt aanbod voor u. U krijgt een lening via de gemeente, tegen een gunstige rente van 3,55%. De lening mag u in 15 jaar aflossen. Er zijn geen inkomenseisen.

15 jaar opbrengstgarantie

U krijgt een kwalitatief hoogwaardig zonnepanelensysteem. Zelfopwekken garandeert de opbrengst in kilowatturen. Als uw systeem dus minder functioneert dan in de offerte is berekend, krijgt u de berekende kWh’s vergoed in euro’s. Zo wordt u totaal ontzorgd voor de komende 15 jaar!

Heldere informatie

Wij nemen u als gemeente lastig uitzoekwerk uit handen en informeren u helder en objectief. De offerte van Zelfopwekken is compleet, met eventuele extra opties, zonder verborgen meerwerkkosten, inclusief de administratiekosten voor de lening.

Door de gemeente geselecteerde leverancier

De gemeente deed een uitvraag bij leveranciers. Zelfopwekken had het beste aanbod voor het totaalpakket. We hebben naast de prijs ook op andere criteria beoordeeld zoals de organisatie, ervaring, kwaliteit, werkwijze, service en garantie. Zelfopwekken maakt onderdeel uit van Sunergetic BV. 

100% begeleiding

Alles wordt voor u geregeld: financiering, offerte, installatie, 15 jaar monitoring en onderhoud. U krijgt persoonlijk advies en uitleg over het zonnepanelensysteem. Een storing wordt snel gezien en verholpen. 

Lagere energierekening

U profiteert direct van de opbrengst van uw panelen. Door de slimme financiering zijn de kosten lager dan de opbrengsten. Ons aanbod scheelt geld én spaart het milieu.

Na inschrijving

Na inschrijving ontvangt u inloggegevens voor uw persoonlijk woningdossier. Hier kunt u eventueel foto’s of andere extra informatie uploaden over uw woning. Aan de hand van deze gegevens stelt Zelfopwekken de voor u meest ideale offerte op. Hierin vindt u een legplan voor uw dak, de geschatte opbrengst en het maandbedrag voor de lening. Gaat u akkoord met de offerte? Dan gaat u een overeenkomst met de gemeente aan. U leent het bedrag voor aanschaf, aanleg en onderhoud van de panelen van de gemeente. Die lening betaalt u in 15 jaar terug. Het is ook mogelijk om in één keer of versneld af te lossen. U blijft dan natuurlijk wel recht houden op de 15 jaar service, onderhoud en monitoring. 

De installatie is vanaf de eerste dag uw eigendom. Door de gunstige regeling profiteert u meteen van de opbrengst uit uw panelen. Zelfopwekken zorgt 15 jaar lang voor service en onderhoud in samenwerking met lokale installatiebedrijven. Na die 15 jaar kunt u nog jarenlang profiteren van de opbrengst. Zonnepanelen brengen na 25 jaar namelijk nog minimaal 85% op van het startvermogen.

Interesse?

Op dit moment is het niet mogelijk om u aan te melden. Zodra een nieuwe ronde start kunt zich inschrijven voor een vrijblijvende offerte via een knop bovenaan deze pagina. U komt dan op de website van Zelfopwekken. Wij verwachten hier begin 2023 meer informatie over te hebben.