Koninklijke onderscheiding (lintje) aanvragen

Kent u iemand uit de gemeente Roermond die een Koninklijke onderscheiding verdient? U kunt hem of haar voordragen via de gemeente. U leest meer over het toekennen van een lintje op lintjes.nl.

Wat moet ik weten?

  • Een Koninklijke onderscheiding is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport.
  • Voor de lintjesregen rond Koningsdag moet uw voorstel vóór 15 juni van het jaar ervoor bij ons binnen zijn.
  • Als u iemand wilt voordragen voor een lintje bij een bijzondere gelegenheid zoals bijvoorbeeld een jubileum van deze persoon of van de organisatie, dan moet het voorstel formulier zes maanden voor de uitreiking zijn ingediend.
  • Wilt u een inwoner van de gemeente Roermond voordragen voor een Koninklijke onderscheiding? Neem dan contact op met de medewerkster Kabinetszaken via telefoonnummer: 0475-359 587 of stuur een e-mail naar kabinet@roermond.nl. Zij kan u in grote lijnen vertellen of de verdiensten bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding.
  • U gebruikt het formulier van de website www.lintjes.nl.

Gemeentelijke onderscheidingen

De gemeente Roermond kent een aantal gemeentelijke onderscheidingen voor mensen die zich op bijzondere wijze inzetten voor de gemeenschap.

Uw Reactie
Uw Reactie