Telefonische bereikbaarheid

Let op: Op dit moment is de wachttijd om ons telefonisch te bereiken langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.

Nieuwsoverzicht

Denk mee over locaties voor nieuwe elektrische laadpalen

Gemeente Roermond streeft ernaar dat iedereen die elektrisch wil rijden, toegang heeft tot een laadpunt in de buurt van zijn of haar woning. Omdat niet iedereen een eigen oprit of garage heeft, wil de gemeente meer openbare laadpunten maken.  

Werk in uitvoering

Werk in uitvoering: aanleg glasvezel

Op diverse plaatsen in Roermond werken KPN, Delta en Glaspoort aan de aanleg van glasvezel in de straat. Belanghebbenden worden door de betreffende bedrijven geïnformeerd over werkzaamheden in de buurt. 

Verkeersmaatregelen op drukke dagen in Roermond

Tijdens drukke dagen (topdagen) verwachten we meer bezoekers en meer verkeer dan gemiddeld in Roermond. Met name tijdens Duitse en Belgische feestdagen is het gezellig druk. Ook voor de komende periode verwachten we weer een aantal topdagen. 

Uitreiking Koninklijke Erepenning Scouting Pater Bleijs 

Op 15 februari 2021 bestond Scouting Pater Bleijs vijfenzeventig jaar. De meeste jubileumactiviteiten heeft de vereniging vanwege de coronamaatregelen moeten uitstellen. Maar op zaterdag 9 april 2022 kon deze vereniging dan eindelijk haar 75-jarig jubileum vieren. Bij die gelegenheid reikte de burgemeester van Roermond, mevrouw Rianne Donders – de Leest, de Koninklijke Erepenning uit.

De vlag van Oekraine

Hoe kunt u Oekraïeners helpen?

Veel Oekraïners hebben (nood-) hulp nodig. U kunt zelf op verschillende manieren mensen uit Oekraïne helpen. Kijk hier voor meer informatie. 

Informateur Dirk Franssen

Eindverslag informateur Franssen

Informateur Dirk Franssen heeft gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van alle negen in de raad van Roermond vertegenwoordigde politieke partijen. In een openbare bijeenkomst op 6 april heeft de informateur zijn eindverslag gepresenteerd.

Nieuwe containers voor iedereen met een duobak

In onze gemeente verdwijnt de duobak. Dat is de container die de meeste huishoudens nu gebruiken voor het aanbieden van afval. De duobak wordt ingewisseld voor twee nieuwe containers: eentje voor restafval en eentje voor gft. 

Vlag Oekraïne aan stadhuis

Gemeente Roermond hijst vlag Oekraïne

De gemeente Roermond heeft de vlag van Oekraïne gehesen. Op deze manier willen wij als stad onze steun aan Oekraïne tonen en laten zien dat we meeleven met haar inwoners en slachtoffers.

De vlag van Oekraine

Roermond leeft mee met de mensen in de Oekraïne

1 Maart was het precies 77 jaar geleden dat Roermond werd bevrijd. Met de inval van Rusland in de Oekraïne is de kwetsbaarheid van de vrijheid, die soms te vanzelfsprekend lijkt, intens voelbaar.

Liveblog coronavirus gesloten

Tenzij nieuwe ontwikkelingen daar aanleiding toe geven, wordt dit liveblog voor dit moment gesloten. Kijk voor actuele informatie over Corona op de site van de Rijksoverheid. 

Voorwaarden toeristisch verhuur

Verruiming toeristische verhuur van woonruimte

Bij toeristische verhuur van woonruimte bieden eigenaars/ bewoners/ huurders hun woning tegen betaling aan voor een gedeelte van het jaar. Dit was voorheen niet toegestaan in Roermond. Vanaf nu mag dit wel, mits de opgestelde regels en voorwaarden worden nageleefd. 

Aangepaste dienstverlening

De dienstverlening van de gemeente is weer genormaliseerd na de coronapandemie. Hieronder vindt u een overzicht.