Nieuwsoverzicht

Uw mening over de begroting 2020

Sprekersplein van woensdag 30 oktober staat in het teken van de begroting 2020. Aan welke zaken moet de gemeente Roermond naar uw mening in 2020 zeker aandacht besteden? De gemeenteraad hoort het graag van u!

Impressie stationsomgeving Roermond

Inloopbijeenkomst station op woensdag 23 oktober

Op woensdag 23 oktober 2019 tussen 12.00 – 14.00 uur en tussen 16.00 – 20.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom tijdens een inloopbijeenkomst in Hotel Roermond aan het Stationsplein.

Impressie van The Passion

The Passion komt naar Roermond

Vandaag is bekend geworden dat het landelijke televisiespektakel The Passion volgend jaar naar Roermond komt! Op donderdag 9 april 2020 vindt deze rechtstreekse uitzending plaats op NPO 1. Gemiddeld kijken daar zo’n 3 tot 4 miljoen mensen naar.

Ontwerp van de damwand aan de Looskade

Onthulling bekleding damwand Looskade

Een belangrijk onderdeel van de herinrichting van de N280 in Roermond is de herinrichting van de Looskade en de verhoging van de damwand. Om de damwand te verfraaien, is deze week een fraai ontwerp gepresenteerd dat aansluit bij de rijke historie van de locatie.

Heel Roermond Fietst: Kom op de fiets én win!

Op zaterdag 14 september trapte wethouder Rens Evers de campagne ‘Heel Roermond Fietst’ van Roermond Bereikbaar af. Met deze campagne maken bezoekers aan de binnenstad die op de fiets komen én deze goed stallen kans op een e-bike of andere prijzen.

Roertunnel A73

Werkzaamheden tunnels A73

De komende tijd zijn er diverse wegafsluitingen en omleidingsroutes in Roermond. Door Rijkswaterstaat en de Provincie wordt er gewerkt aan de N280, N570 en de tunnels van de A73.

Japanse Duizendknoop

Bestrijding Japanse Duizendknoop

De Japanse duizendknoop vormt een bedreiging voor onze inheemse flora en fauna en onze bouwwerken. U kunt ons helpen om deze plant te bestrijden.

Een voorbeeld van een ondergrondse container

Nieuwe ondergrondse containers in Roermond

In de loop van dit jaar plaatst de gemeente Roermond nieuwe ondergrondse containers. In mei worden de oudste containers voor glas, textiel, blik en drankenkartons vervangen door nieuwe. 

Uw Reactie
Uw Reactie