Nieuwsoverzicht

Heel Roermond Fietst: Kom op de fiets én win!

Op zaterdag 14 september trapte wethouder Rens Evers de campagne ‘Heel Roermond Fietst’ van Roermond Bereikbaar af. Met deze campagne maken bezoekers aan de binnenstad die op de fiets komen én deze goed stallen kans op een e-bike of andere prijzen.

Volop activiteiten tijdens de 'week van de eenzaamheid'

Ruim 50% van de volwassenen in Roermond geeft aan zich wel eens eenzaam te voelen. Daarom hebben meerdere organisaties en inwoners de handen in elkaar geslagen om de eenzaamheid in Roermond terug te dringen. 

Kermis in Swalmen

Van zaterdag 21 tot en met woensdag 25 september staat er weer een gezellige kermis in het centrum van Swalmen. Een twintigtal attracties strijkt dan neer op de Markt en In de Häöfkes.

Werkzaamheden tunnels A73

De komende tijd zijn er diverse wegafsluitingen en omleidingsroutes in Roermond. Door Rijkswaterstaat en de Provincie wordt er gewerkt aan de N280, N570 en de tunnels van de A73.

Roermond zoekt buddy’s voor programma Stopcoach

Vind jij een gezonde leefstijl ook erg belangrijk? Maar weet je ook hoe moeilijk het is om te stoppen met roken? Wil je graag andere mensen hierbij helpen? Meld je dan aan als buddy bij het programma stopcoach! 

Roermond herdenkt: 75 jaar vrijheid

In 2019 en 2020 wordt zowel nationaal alsook internationaal de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden, gevierd. De nationale aftrap van deze viering werd op zaterdag 31 augustus gedaan door Koning Willem-Alexander in Terneuzen.

Samen houden we Roermond Schoon

Er gebeurt in de zomermaanden extra veel om Roermond Schoon te houden. Afgelopen zaterdag visten de Stand Up Paddle (SUP)-boarders voorafgaand aan de Roermond City Swim ons water extra schoon.

Tim Kuijpers wint graffiti-ontwerpwedstrijd

Tim Kuijpers, student van Gilde Creatie en Design College is de winnaar van de graffiti-ontwerpwedstrijd van de gemeente Roermond. Zijn ontwerp wordt in september op de wand langs het fietspad onder het spoorwegviaduct Venloseweg gezet. 

Op zoek naar het DNA van Limburg en Roermond

Bestaat er zoiets als ‘de Limburger’? Wat maakt je tot Roermondenaar? Dat je er woont? Dat je van vlaai houdt, of van kebab? Dat het dialect je moedertaal is, of mag dat ook Duits of een andere taal zijn?

Samen bewegen tijdens Alzheimer week in Roermond

Op 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Rond deze dag organiseert Dementievriendelijk Roermond voor de derde keer een Wereld Alzheimer Week. Dit jaar staat deze in het teken van ‘Samen bewegen’. De hele week worden activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie, hun naasten en iedereen die geïnteresseerd is.

Bevrijdingsfestival Limburg ook komende jaren in Roermond

Roermond blijft ook de komende jaren gastheer van het jaarlijkse Bevrijdingsfestival Limburg. De locatie verandert wel: niet de Markt, maar het zogeheten ARLO-terrein is voortaan de hoofdlocatie van het festival. De gemeente Roermond is akkoord gegaan met deze locatiekeuze.

Cultuur@Cruyffcourts van start

Vanaf 16 september kunnen kinderen op het Cruijff Court in Donderberg niet alleen sporten maar ook gratis kennismaken met allerlei culturele activiteiten zoals rappen, DJ-en, urban dance en urban art.

Campagne digiTaalhuis van start

In Roermond hebben 6000 mensen moeite met lezen en schrijven. Veel van deze mensen weten niet dat er hulp is. Die hulp kunnen ze krijgen in het digiTaalhuis.

Bestrijding Japanse Duizendknoop

De Japanse duizendknoop vormt een bedreiging voor onze inheemse flora en fauna en onze bouwwerken. U kunt ons helpen om deze plant te bestrijden.

Praat mee over verkeersveiligheid

Vanaf dinsdag 25 juni kan iedere inwoner van de gemeente Roermond online aangeven welke plekken verkeersonveilig worden gevonden.

Nieuwe ondergrondse containers in Roermond

In de loop van dit jaar plaatst de gemeente Roermond nieuwe ondergrondse containers. In mei worden de oudste containers voor glas, textiel, blik en drankenkartons vervangen door nieuwe. 

Uw Reactie
Uw Reactie