Corona

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor onze dienstverlening.
Kom alléén in dringende gevallen naar het stadskantoor. Lees hier meer informatie.
Een actueel overzicht van belangrijke updates vindt u in ons liveblog

Nieuwsoverzicht

Liveblog coronavirus

Op deze pagina vindt u een actueel overzicht van belangrijke updates over de maatregelen rondom de verspreiding van het coronavirus. 

nieuwsafbeelding coronavirus

Aangescherpte noodverordening corona van kracht

Plaatsvervangend voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord, Rianne Donders–de Leest, heeft vrijdag 27 maart 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze verordening zijn de aangescherpte maatregelen vertaald die het kabinet afgelopen maandag aankondigde om de verdere verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen. 

Informeer uw anderstalige mede-inwoners

Wilt u uw anderstalige vrienden, familieleden, buren of klanten informeren over de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus? Gebruik dan de flyers die de Rijksoverheid beschikbaar heeft gesteld.

nieuwsafbeelding coronavirus

Coronacentrum opent in De Oranjerie

Huisartsen en zorginstellingen in Noord- en Midden-Limburg openen vrijdag 27 maart 2020 het Coronacentrum Roermond in Van der Valk Theaterhotel De Oranjerie. Dit centrum bestaat uit een Thuiszorghotel en Huisartsenpost. Door een nauwe samenwerking tussen eerstelijns zorgorganisaties kunnen op COVID-19 verdachte patiënten gezamenlijk worden opgevangen.

Come Together - Iedereen kan helpen

Het coronavirus zet de hele wereld op z’n kop. De maatregelen worden steeds strenger en de allerbelangrijkst is nu dat mensen zich allemaal aan de maatregelen houden. 

Het logo van de gemeente Roermond

Uitzondering voor Weekmarkt

Er is één uitzondering op het verbod van de weekmarkten dat vanaf 19 maart 2020 is ingesteld.  Een weekmarkt mag wel door gaan als er sprake is van vijf kramen of minder. 

The Passion 2020 in Roermond

Geen The Passion in Roermond

Door de nieuwe maatregelen die maandagavond door de Rijksoverheid zijn afgekondigd, is het duidelijk geworden dat The Passion dit jaar in Roermond op geen enkele manier doorgang kan vinden. 

Een voorbeeld van de posters

Posteractie

De inwoners van Roermond hebben een poster ontvangen. Mensen die hulp nodig hebben kunnen de rode kant voor het raam hangen. Mensen die kunnen helpen, kunnen de groene kant voor het raam hangen.

Geen weekmarkten meer in Roermond

De voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord besloten dat per direct alle weekmarkten in alle 15 gemeenten in Noord en Midden Limburg niet meer gehouden mogen worden.

Informatie over het coronavirus

Hier leest u wat u kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en waar u actuele en betrouwbare informatie kunt vinden.

Aangepaste dienstverlening

De dienstverlening van de gemeente is op enkele punten aangepast als gevolg van het coronavirus. Kijk hier voor een overzicht.

Het logo van de gemeente Roermond

Geen raadsbijeenkomsten tot en met 6 april

De gemeenteraad heeft besloten alle bijeenkomsten van de raad tot en met 6 april te verplaatsen. Dit betekent dat het Sprekersplein op 18 maart, de commissievergaderingen op 23, 24 en 25 maart en de raadsvergadering op 16 april komen te vervallen.

Wethouder Smitsmans ondertekent het sportakkoord

Ondertekening Sportakkoord Roermond

In de kantine van hockeyvereniging Concordia werd op 10 maart het Sportakkoord Roermond ondertekend. Met het sportakkoord wil de gemeente Roermond  bereiken dat zo veel mogelijk mensen in Roermond onbelemmerd  kunnen sporten en bewegen. 

Het logo van de boomfeestdag

Boomfeestdag in Roermond even uitgesteld!

Door de slechte terreinomstandigheden, vanwege hevige en langdurige regen, wordt de op 18 maart geplande Boomfeestdag in Roermond uitgesteld. Er is nog geen nieuwe datum bekend. 

Nieuwe ondergrondse containers Voorstad Sint Jacob

Onlangs plaatste de gemeente Roermond twee nieuwe ondergrondse containers in de Voorstad St. Jacob, in de bocht van de Burgemeester Höppenerlaan. U kunt hier uw glas, blik en drankenkartons in de containers kwijt. Zo vergroten we het hergebruik van grondstoffen en hoeft minder afval verbrand te worden.

Werk in uitvoering

Werk in uitvoering: Vitaal Munsterplein

De herinrichting naar een vitaal Munsterplein is afgerond uitgezonderd de laatste groenaanplant in het nieuwe stadspark. Deze aanplant gebeurt als de grond geschikt is daarvoor. 

Han Geraedts neemt afscheid van gemeente Roermond

Gemeentesecretaris Han Geraedts vertrekt bij de gemeente Roermond. Omdat hij zijn werkzaamheden, op verzoek van het college van burgemeester en wethouders, voorlopig blijft voortzetten, is nog niet duidelijk per wanneer hij afscheid neemt. Geraedts is sinds oktober 2011 in dienst bij de gemeente. 

De discipelen van The Passion

Discipelen en bijrollen The Passion 2020 bekend

De namen van de discipelen en bijrollen van The Passion 2020 zijn bekend! Onder andere cabaretier Klaas van der Eerden, actrice Britt Scholte en presentatrice Tooske Ragas spelen dit jaar de rol van discipel. Cas Jansen en Dwight van van de Vijver vertolken de rol van politieagent. Ontdek hieronder wie er nog meer meespelen in dit grote paasevenement.

Een nieuwe carrière: van salesmanager naar opticien

Angela heeft zich met behulp van het Leerwerkloket verdiept in de mogelijkheid tot omscholing. Zij deed een interessetest en hieruit bleek haar interesse voor optiek. “Ik wist niet eens dat het bestond om school en werk te combineren!” Lees hier haar hele verhaal.

Het logo van 75 jaar vrijheid (Roermond herdenkt)

Roermond herdenkt en viert 75 jaar vrijheid

Op zondag 1 maart 2020 is het 75 jaar geleden dat Roermond en de toenmalige gemeenten Maasniel, Herten en Swalmen werden bevrijd van Nazi-Duitsland. Hier wordt komend weekend uitgebreid bij stilgestaan.

Wethouder Smitsmans met een van de deelneemsters

Roermond helpt baby’s groente eten

‘Jong geleerd is oud gedaan’. Dat geldt ook voor het eten van groente door de allerkleinsten. Toch blijken ouders hier moeite mee te hebben, omdat een baby dit hapje vaak weigert. Daarom is het pakket ‘Groentehapjes in 10 stapjes’ ontwikkeld.

Cast van The Passion

The Passion in Roermond

Op donderdag 9 april van 20.30 uur tot 22.00 uur wordt The Passion live uitgezonden vanuit Roermond. Tijdens dit mega-evenement krijgt het paasverhaal vorm door optredens van bekende artiesten en Nederlandstalige muziek. The Passion staat voor liefde, verbinding en vrijheid voor iedereen. Op www.roermond.nl/thepassion vindt u antwoorden op veelgestelde vragen.

Het logo van de gemeente Roermond

Minder zwerfafval bij Vastelaovend

Nog een paar dagen en dan barst het weer los. Lekker even alles vergeten en een mooi feest bouwen met z’n allen. Helaas komt er juist met Vasteloavond ieder jaar best wel wat zwerfafval via de Roer in de natuur terecht. En dat willen we natuurlijk niet!

Cast van The Passion

Hoofdrollen The Passion 2020 bekend

Tim Akkerman en Trijntje Oosterhuis vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de jubileumeditie van The Passion. Het muzikale paasevenement vindt op donderdag 9 april plaats in Roermond.

Probeer een e-bike

Probeer een e-bike

Een e-bike vervangt de auto voor jouw woon-werkreis of voor een bezoek aan de stad. Benieuwd of het iets voor je is? Probeer het 2 weken gratis uit! Maar let op: vol = vol.

Inkomenskaart 2020 verschenen

De gemeente wil burgers met een laag inkomen helpen om hun inkomen te vergroten. Daarom hebben wij de verschillende regelingen daarvoor op een rijtje gezet op de Inkomenskaart 2020. 

Het logo van de gemeente Roermond

Verward gedrag maar niet acuut? Bel het advies- en meldpunt!

Iedereen komt ze in de omgeving wel eens tegen: mensen met verward gedrag. In veel gevallen zijn de zorgen niet dringend. Soms is het wenselijk om informatie te krijgen of advies in te winnen. Hiervoor komt er in 2020 een landelijk meldpunt.

Werk in uitvoering

Werk in uitvoering: Faunasingel

Vervangen van boombeplanting en het trottoir. Hierdoor kan tijdelijk enige hinder ontstaan voor het verkeer en bewoners.
 

Om artikel november 2019

Elkaar vinden en verbinden: organisaties zoeken elkaar op

Het vinden van nieuwe vrijwilligers én meer mensen bekend maken met de activiteiten, dat is een uitdaging voor ‘t Paradies, Maximina, BoodschappenPlusBus én het Toon Hermans Huis. Door dit gezamenlijk op te pakken en samen te werken ontstond er iets wat tot heel wat mooie resultaten heeft geleid!

The Passion 2020 in Roermond

The Passion in Roermond

Op 9 april 2020 is Roermond het decor van The Passion. Tijdens dit grote live-evenement krijgen de laatste uren van Jezus' leven, lijden en opstanding vorm door optredens van bekende artiesten en Nederlandstalige muziek. The Passion staat voor liefde, verbinding en vrijheid voor iedereen. 

Japanse Duizendknoop

Bestrijding Japanse Duizendknoop

De Japanse duizendknoop vormt een bedreiging voor onze inheemse flora en fauna en onze bouwwerken. U kunt ons helpen om deze plant te bestrijden. Wanneer de plant in uw tuin staat, dan kunt u hem zelf verwijderen.

Uw Reactie
Uw Reactie