Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van actueel nieuws van de gemeente Roermond.

 • Roermondse burgemeester Hoogtanders biedt excuses aan voor rol voorganger bij roof Joods eigendom

  “Het is laat, maar nooit te laat om excuses aan te bieden. Namens het college van burgemeesters en wethouders en als burgemeester van Roermond wil ik dat vandaag uitspreken”, sprak burgemeester Yolanda Hoogtanders vanmiddag tijdens de presentatie van ‘Balans opmaken: een bitter noodzaak.’

 • Nieuw Bibob-beleid in Roermond: Wat betekent dit voor u?

  Roermond heeft sinds 19 december 2023 een nieuw Bibob-beleid om onze stad veilig en integer te houden. Dit beleid is gebaseerd op de Wet Bibob, die de overheid helpt om misbruik van vergunningen, subsidies en vastgoedtransacties te voorkomen.

  Bar horeca Bibob
 • De Hulpkaart: als je even geen woorden hebt

  Langer zelfstandig thuis blijven wonen, snel de juiste hulp krijgen, iemand die je op je gemak stelt of met een gerust gevoel je kind uit school halen terwijl je jongste dochter thuis ligt te slapen. Slechts een paar voorbeelden waarbij de Hulpkaart je kan helpen als je even de weg kwijt bent, letterlijk of figuurlijk. Of als er iets met je gebeurt en je op dat moment zelf niet de juiste woorden vindt. Op de Hulpkaart staat wat iemand kan doen om jou te helpen. Je vraagt de Hulpkaart gratis aan via www.hulpkaart.nl.

  Hulpkaart
 • Urban Sports Park voor tieners geopend bij Speeltuin Kitskensberg

  Op vrijdag 12 april heeft Speeltuin Kitskensberg haar nieuwe Urban Sports Park feestelijk geopend. Het Urban Sports Park biedt uitdagende speelfaciliteiten voor kinderen van 10 tot 16 jaar.

 • Roermond trakteert stadsgenoten op Vrijheidsmaaltijd

  Het is 5 mei 2024. Stadsgenoten gaan aan tafel en staan, ieder op hun eigen manier, stil bij de waarde van vrijheid. We wisselen ervaringen uit, reflecteren op ons leven en nuttigen een eenvoudige maaltijd van eigen grond. Roermond schuift aan bij de Vrijheidsmaaltijd.

  Gedekte tafel tijdens vrijheidsmaaltijd
 • Binnenkort ontvangt u Berichten over uw Buurt in uw inbox

  Veel besluiten die de overheid neemt hebben direct invloed op uw stad, dorp of buurt. Welke verbouwing willen uw buren aan hun huis laten uitvoeren? Mag die boom in uw straat gekapt worden? Uw gemeente en andere overheidsorganisaties zijn verplicht dit (digitaal) bekend te maken. Deze bekendmakingen noemen we ‘Berichten over uw Buurt’. Binnenkort ontvangt u deze elke week via de e-mail.

  Berichten over uw buurt per mail van de overheid
 • Valpreventie Roermond – uitnodiging Vitaliteitsbijeenkomsten

  Wist u dat valongelukken de meest voorkomende oorzaak van verwondingen zijn bij mensen van 65 jaar of ouder? Bijna de helft van alle valongelukken veroorzaakt verwondingen als hersenletsel of botbreuken en het komt te vaak voor dat ouderen hierdoor hun zelfredzaamheid tijdelijk of voorgoed verliezen. Dit wil natuurlijk niemand! Daarom gaan we in de gemeente Roermond binnen verschillende wijken van start met Valpreventie.

  Stockfoto: een aantal ouderen
 • Gemeente Roermond verruimt regels ontvangen giften in de bijstand

  De gemeente Roermond verruimt de bijstandswet om mensen met een laag inkomen te helpen.

 • Chat nu met onze virtuele assistent op roermond.nl

  Sinds maandag 8 april is de gemeente Roermond een proef gestart met een virtuele assistent op www.roermond.nl.Dit betekent dat op alle pagina’s van onze website een chatfunctie staat waar je als inwoner een vraag aan kunt stellen. De chat geeft dan zo goed mogelijk een antwoord.

  Panorama Maas - foto Koen Vullers
 • Museum Asselt na vernieuwing klaar voor 21e eeuw

  Museum Asselt, een instituut dat al bijna een eeuw lang het culturele erfgoed van de regio koestert, gaat een belangrijke stap zetten richting vernieuwing en modernisering. Met de goedkeuring van subsidies door de gemeente Roermond en de Provincie Limburg, zal Museum Asselt transformeren naar een plek met verrijkte ervaringen en meer uitgebreide mogelijkheden voor bezoekers.

  Panorama Maas - foto Koen Vullers
 • Herontwikkeling voormalig V&D pand en omgeving blaast nieuw leven in de binnenstad – het Centrumkwartier is geboren!

  Een intensieve samenwerking met inwoners, belangstellenden en diverse stakeholders leidde tot een ambitieus plan om de leefbaarheid, verblijfskwaliteit, verduurzaming en hittestress in de binnenstad te verbeteren: Het ‘Gebiedsprofiel binnenstad’.

  Het V&D-pand in Roermond
 • Roermond trapt NK Tegelwippen af met vergroenen schoolplein Aan de Roer

  Tegels eruit, groen erin. Dat staat centraal in Roermond tijdens het Nationaal Kampioenschap Tegelwippen dat 20 maart van start is gegaan en loopt tot en met 31 oktober 2024.

  Het NK Tegelwippen in Roermond
 • Keigezond: ontmoet de kinderleefstijlcoaches

  Keigezond is een programma voor kinderen en jongeren met overgewicht en obesitas die zich prettig willen voelen en willen werken aan een gezondere leefstijl voor de toekomst.

  Panorama Maas - foto Koen Vullers
 • Werk in uitvoering: Werkzaamheden 'Herinrichting Oranjelaan'

  Op dinsdag 2 april start de eerste fase van de werkzaamheden betreffende de herinrichting Oranjelaan.

 • Werk in uitvoering: Emmalaan

  Sinds maandag 11 maart vinden werkzaamheden plaats op de Emmalaan tussen de Julianastraat en Burgemeester Steinwegstraat.

 • Wijzigingen dienstverlening met Pasen

  Kijk hier voor wijzigingen in de dienstverlening in verband met Pasen.

  Panorama Maas - foto Koen Vullers
 • Mantelzorgtest Roermond online

  Mantelzorgers leveren een belangrijke bijdrage aan de zorg voor hun naaste. Het is om die reden van belang dat de mantelzorgers ook goed voor zichzélf zorgen. Om mantelzorgers te ondersteunen in het goede werk dat zij doen, kunnen zij voortaan gebruikmaken van de Mantelzorgtest Roermond. De Mantelzorgtest maakt het lokale aanbod van hulp en ondersteuning inzichtelijk.

  Een mantelzorg helpt haar clënt
 • Lokale coalitie Kansrijke Start aan de slag in Roermond

  Om meer kinderen een kansrijke start te geven, gaat de gemeente Roermond aan de slag met de (keten)aanpak Kansrijke Start. . De aanpak Kansrijke Start richt zich op de periode van -10 maanden tot 2 jaar. Die periode is ontzettend belangrijk omdat uit onderzoek blijkt dat kinderen die geen kansrijke start hebben op latere leeftijd vaker problemen ondervinden. Kern van de aanpak is om mogelijke problemen met het opvoeden en opgroeien sneller te signaleren en ouders beter te ondersteunen.

  Wethouder Smitsmans met het logo van Kansrijke Start
 • Plan ‘Werk aan de wijk!’ voor samenwerken aan een betere leefomgeving

  De gemeente Roermond zet een volgende stap met wijkgericht werken. Daarmee worden inwoners betrokken bij het maken van plannen voor hun wijk of dorp en kunnen ze hier een actieve rol in vervullen. De gemeenteraad heeft donderdagavond akkoord gegeven op het nieuwe beleid ‘Werk aan de wijk!’.

 • 20 miljoen voor Regio Deal Midden-Limburg

  Het ministerie heeft laten weten 20 miljoen euro toe te kennen aan Samenwerking Midden-Limburg (SML). Midden-Limburg krijgt deze bijdrage om verdere stappen te zetten in de bevordering van brede welvaart in de regio. Deze deal is een volledige erkenning van het regionale programma met een grotendeels toegekend aangevraagd bedrag. De aanvraag van deze Regio Deal is ingediend door de zeven gemeenten vertegenwoordigd door Samenwerking Midden Limburg (SML), Provincie Limburg en Waterschap Limburg.

  De regiodeal