tijd-klok iconNieuws

Hieronder vindt u een overzicht van actueel nieuws van de gemeente Roermond.

 • Inwoners opnieuw tevreden over dienstverlening schuldhulpverlening

  De inwoners van gemeente Roermond zijn ondanks de uitdagingen veroorzaakt door de energiecrisis en de coronapandemie, opnieuw tevreden over de dienstverlening van de schuldhulpverlening.

 • Erespeld van de stad Roermond voor Henk Luiten

  Op vrijdag 29 september 2023 heeft burgemeester Yolanda Hoogtanders ‘de Erespeld van de stad Roermond’ uitgereikt aan de heer Henk Luiten, directeur van Theater De Oranjerie.

  Theaterhotel de Oranjerie
 • Ontwerpbestemmingsplan 'Roertoren'

  Er is een ontwerpbestemmingsplan 'Roertoren' opgesteld om de bouw van een woongebouw met 110 (huur-)appartementen en in de onderste drie bouwlagen kantoren en/of dienstverlenende en/of maatschappelijke functies mogelijk te maken. Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 27 september 2023 tot en met 7 november 2023 ter inzage. 

 • Werk in uitvoering: Fietspad Noorderplas

  Op maandag 2 oktober 2023 wordt gestart met de aanleg van een tweerichtings fietspad langs de Noorderplas bij De Weerd.

 • Yolanda Hoogtanders is officieel burgemeester van Roermond

  Woensdagmiddag, 20 september 2023, is Yolanda Hoogtanders tijdens een buitengewone raadsvergadering in bijzijn van wethouders, de gemeenteraad, genodigden en familie geïnstalleerd. De beëdiging vond plaats door gouverneur Emile Roemer en de ambtsketen ontving zij uit handen van loco-burgemeester Dirk Franssen.

  Installatie burgemeester Hoogtanders op 20 september 2023
 • Roermondse aftrap van de HackShield-campagne

  Omdat het ook voor de online veiligheid van Roermondse kinderen (8 t/m 12 jaar) van belang is om cybercriminaliteit te herkennen en kennis te maken met HackShield, vindt op woensdag 8 november in de ECI Cultuurfabriek de Roermondse aftrap van de HackShield-campagne plaats.

 • Uitspraak Raad van State coffeeshops Roermond

  De hoogste bestuursrechter in ons land vindt dat de burgemeester van de gemeente Roermond de exploitatievergunning aan de coffeeshops in Roermond terecht in tijd heeft beperkt.

  Panorama Maas - foto Koen Vullers
 • Energiecoaches van RoerOm Energie helpen inwoners van Roermond energie te besparen

  Bent u woningeigenaar of wordt u dat binnenkort? Vraag dan een gratis gesprek aan met een energiecoach! Voor iedereen is het mogelijk om de energierekening omlaag te brengen en het wooncomfort te verbeteren. Ook als u niet veel geld wilt of kunt investeren zijn er volop mogelijkheden. Elke woning en gezinssituatie zorgt voor andere kansen. Wat zijn voor uw woning de beste opties? Wat levert de grootste besparing op? En wat zorgt voor meer comfort in de woning? Een energiecoach helpt je hierbij graag goed op weg!

  Een coachinggesprek van RoerOmenergie
 • Sport- & Speldag voor mensen met een beperking

  Na het succes van voorgaande edities, is de sport- en spel dag voor mensen met een beperking weer terug en wel op zaterdag 7 oktober 2023. De Jo Gerrishal en het naastgelegen Zwembad de Roerdomp maken het decor voor een diversiteit aan activiteiten voor mensen die een drempel ervaren tot het reguliere sportaanbod.

 • Onderhoud tunnels A73

  Rijkswaterstaat voert reguliere onderhoudswerkzaamheden uit aan de Roertunnel en de Swalmentunnel (A73). Tijdens deze werkzaamheden zijn de tunnels van vrijdagavond tot zaterdagochtend gesloten voor al het verkeer en gelden er omleidingen. 

 • Datalek bij leerplicht

  Bij de verzending van brieven met aanvraagformulieren, zijn vooraf ingevulde formulieren met persoonsgegevens (o.a. het BSN) en bij de verkeerde brief gevoegd. Het gaat om gegevens van scholieren die in het buitenland onderwijs volgen en daarom in Nederland vrijstelling krijgen van de leerplicht.

  Panorama Maas - foto Koen Vullers
 • Seniorvriendelijk Roermond organiseert Doe Mee weken 2023

  In Roermond doet iedereen mee. Onder het motto DOE MEE! organiseert Seniorvriendelijk Roermond diverse activiteiten voor senioren in Roermond.

  De deelnemers aan de Doe Mee Weken in een eerdere editie
 • Werk in uitvoering: Vervangen verkeersregelinstallatie kruispunt Bredeweg - Julianalaan - Maasnielderweg

  De verkeersregelinstallatie op dit kruispunt is aan het einde van de levensduur en wordt vervangen.

 • Hulp bij hoge energiekosten

  De afgelopen maanden heeft de gemeente Roermond haar inwoners actief geholpen bij de bestrijding van hoge energiekosten.

 • Uitnodiging online bijeenkomsten voor mantelzorgers: Veranderende relaties

  Dit najaar organiseert mantelzorgondersteuning Roermond samen met mantelzorgondersteuners in Noord en Midden Limburg twee online bijeenkomsten met het thema “Veranderende relaties”.

 • Word Energiecoach en help inwoners van Roermond om energie te besparen

  In het kader van de energietransitie heeft elke gemeente in Nederland de opdracht om zoveel mogelijk inwoners te helpen bij energiebesparing. Ook de gemeente Roermond wil haar inwoners hierbij ondersteunen en werkt daarbij samen met energiecoöperatie ‘RoerOm Energie.

 • Nieuwe visie op dienstverlening

  De gemeenteraad heeft in de vergadering van 6 juli de nieuwe Visie Dienstverlening van de gemeente Roermond vastgesteld. Hoofdlijn in deze visie is dat we onze inwoners, ondernemers, verenigingen (en andere ‘klanten’) nog nadrukkelijker centraal stellen bij al onze dienstverlening. Sneller, betrouwbaar en duidelijk, dat willen we zijn.

  Panorama Maas - foto Koen Vullers
 • Fietsenstalling Neerstraat weer tijdelijk geopend 

  Om in de zomerperiode extra fietsenstalling beschikbaar te stellen, heropent de gemeente Roermond deze week tijdelijk de bewaakte fietsenstalling aan de Neerstraat 31B.

 • Nieuwe proef in Roermond: statiegeldbeugels om recycling te verbeteren!

  De gemeente Roermond start deze week met de proef ‘statiegeldbeugels’ in het centrum. Hiermee kunnen mensen hun flesje of blikje doneren aan een ander door het in een van de oranje beugels aan de prullenbakken te plaatsen. Met dit project wil de gemeente het recyclen van plastic flesjes en blikjes bevorderen.

  De doneerringen in de binnenstad van Roermond
 • Locatie Weerstand in Roermond in de race voor HBO

  De Design Academy Eindhoven (DAE) is op zoek naar een nieuwe huisvestingslocatie. Het huurcontract dat zij op de huidige locatie (de Witte Dame te Eindhoven) heeft, loopt in juli 2027 af. De afgelopen maanden is de verhuizing naar Roermond onderzocht.