Telefonische bereikbaarheid

Let op: Op dit moment is de wachttijd om ons telefonisch te bereiken langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.

Nieuwsoverzicht

Omgevingsvisie

Uitnodiging informatieavond omgevingsvisie Roermond

De afgelopen jaren hebben we samen met o.a. inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven gewerkt aan de omgevingsvisie van Roermond. Hierin staat wat we belangrijk vinden voor de fysieke leefomgeving van Roermond. Op dinsdag 14 juni 2022 is er een informatieavond voor iedereen die meer wil weten over de omgevingsvisie. Ook leggen we u uit hoe u formeel uw mening over de visie kunt geven in de vorm van een zienswijze.

Deelauto’s nu ook over Duitse grens beschikbaar

Heeft u slechts af en toe een auto nodig? Dan is een elektrische deelauto dé oplossing. De deelauto’s van SHAREuregio Unplug&Go zijn vanaf nu aan beide zijden van de grens, buiten kantooruren, te reserveren voor privégebruik.

Verkeersmaatregelen op drukke dagen in Roermond

Tijdens drukke dagen (topdagen) verwachten we meer bezoekers en meer verkeer dan gemiddeld in Roermond. Met name tijdens Duitse en Belgische feestdagen is het gezellig druk. Ook voor de komende periode verwachten we weer een aantal topdagen. 

De vlag van Oekraine

Hoe kunt u Oekraïeners helpen?

Veel Oekraïners hebben (nood-) hulp nodig. U kunt zelf op verschillende manieren mensen uit Oekraïne helpen. Kijk hier voor meer informatie. 

Nieuwe containers voor iedereen met een duobak

In onze gemeente verdwijnt de duobak. Dat is de container die de meeste huishoudens nu gebruiken voor het aanbieden van afval. De duobak wordt ingewisseld voor twee nieuwe containers: eentje voor restafval en eentje voor gft. 

Veilig op de vlucht uit Oekraïne

Veilig op de vlucht

Vluchtelingen zijn kwetsbaar om slachtoffer van mensenhandel en uitbuiting te worden. Lees hier tips en adviezen in meerdere talen. 

De vlag van Oekraine

Roermond leeft mee met de mensen in de Oekraïne

1 Maart was het precies 77 jaar geleden dat Roermond werd bevrijd. Met de inval van Rusland in de Oekraïne is de kwetsbaarheid van de vrijheid, die soms te vanzelfsprekend lijkt, intens voelbaar.

Liveblog coronavirus gesloten

Tenzij nieuwe ontwikkelingen daar aanleiding toe geven, wordt dit liveblog voor dit moment gesloten. Kijk voor actuele informatie over Corona op de site van de Rijksoverheid. 

Voorwaarden toeristisch verhuur

Verruiming toeristische verhuur van woonruimte

Bij toeristische verhuur van woonruimte bieden eigenaars/ bewoners/ huurders hun woning tegen betaling aan voor een gedeelte van het jaar. Dit was voorheen niet toegestaan in Roermond. Vanaf nu mag dit wel, mits de opgestelde regels en voorwaarden worden nageleefd. 

Werk in uitvoering

Werk in uitvoering - Kapellerlaan

BLM werkt momenteel aan het gedeelte vanaf het kruispunt met Lief Vrouweveld tot aan het kruispunt Kapellerlaan-Parklaan. In het weekend van 25 en 26 juni voert BLM werkzaamheden uit aan de spoorwegovergang; deze werkzaamheden duren van 06:00 tot 18:00 uur.

Aangepaste dienstverlening

De dienstverlening van de gemeente is weer genormaliseerd na de coronapandemie. Hieronder vindt u een overzicht.