Nieuwsoverzicht

Gemeente Roermond ontvangt het waarmerk drempelvrij

De website van de gemeente Roermond heeft deze week het waarmerk drempelvrij ontvangen van de stichting drempelvrij.nl. Dit waarmerk is het Nederlandse kwaliteitsmerk voor toegankelijke websites. Dat betekent dat de site voor iedere gebruiker optimaal toegankelijk is, dus ook mensen met een visuele of motorische beperking. Het waarmerk is uitgereikt na een officiële drempelvrij-inspectie. 

Cast van The Passion

The Passion in Roermond

Op donderdag 9 april van 20.30 uur tot 22.00 uur wordt The Passion live uitgezonden vanuit Roermond. Tijdens dit mega-evenement krijgt het paasverhaal vorm door optredens van bekende artiesten en Nederlandstalige muziek. The Passion staat voor liefde, verbinding en vrijheid voor iedereen. Op www.roermond.nl/thepassion vindt u antwoorden op veelgestelde vragen.

Het logo van de gemeente Roermond

Minder zwerfafval bij Vasteloavond

Nog een paar dagen en dan barst het weer los. Lekker even alles vergeten en een mooi feest bouwen met z’n allen. Helaas komt er juist met Vasteloavond ieder jaar best wel wat zwerfafval via de Roer in de natuur terecht. En dat willen we natuurlijk niet!

Carnaval in Roermond

In verband met carnaval zijn er wijzigingen in de dienstverlening van de gemeente en zijn tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht. Kijk hier voor een overzicht. 

Het logo van 75 jaar vrijheid (Roermond herdenkt)

Roermond herdenkt: 75 jaar vrijheid

Op zondag 1 maart 2020 is het 75 jaar geleden dat Roermond werd bevrijd van Nazi-Duitsland. Generaal-majoor John B. Anderson stond aan het hoofd van de Amerikaanse troepen die Roermond op 1 maart 1945 hebben bevrijd.

Cast van The Passion

Hoofdrollen The Passion 2020 bekend

Tim Akkerman en Trijntje Oosterhuis vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de jubileumeditie van The Passion. Het muzikale paasevenement vindt op donderdag 9 april plaats in Roermond.

Probeer een e-bike

Probeer een e-bike

Een e-bike vervangt de auto voor jouw woon-werkreis of voor een bezoek aan de stad. Benieuwd of het iets voor je is? Probeer het 2 weken gratis uit! Maar let op: vol = vol.

nieuwsafbeelding coronavirus

Informatie coronavirus

In de regio Wuhan in China is er sinds december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus. Inmiddels is het Coronavirus een meldingsplichtige A-ziekte.
 
 

Vrijheidsbomen

Op donderdag 30 januari 2020 bezochten burgemeester Rianne Donders – de Leest en haar collega Karl-Heinz Wassong van de gemeente Niederkrüchten twee basisscholen in Elmpt. Ze gingen met de kinderen in gesprek over vrede en wat het betekent om in vrijheid te leven in beide landen.

Inkomenskaart 2020 verschenen

De gemeente wil burgers met een laag inkomen helpen om hun inkomen te vergroten. Daarom hebben wij de verschillende regelingen daarvoor op een rijtje gezet op de Inkomenskaart 2020. 

Het logo van de gemeente Roermond

Verward gedrag maar niet acuut? Bel het advies- en meldpunt!

Iedereen komt ze in de omgeving wel eens tegen: mensen met verward gedrag. In veel gevallen zijn de zorgen niet dringend. Soms is het wenselijk om informatie te krijgen of advies in te winnen. Hiervoor komt er in 2020 een landelijk meldpunt.

Werk in uitvoering

Werk in uitvoering: Faunasingel

Vervangen van boombeplanting en het trottoir. Hierdoor kan tijdelijk enige hinder ontstaan voor het verkeer en bewoners.
 

Om artikel november 2019

Elkaar vinden en verbinden: organisaties zoeken elkaar op

Het vinden van nieuwe vrijwilligers én meer mensen bekend maken met de activiteiten, dat is een uitdaging voor ‘t Paradies, Maximina, BoodschappenPlusBus én het Toon Hermans Huis. Door dit gezamenlijk op te pakken en samen te werken ontstond er iets wat tot heel wat mooie resultaten heeft geleid!

Roermond beschermt waardevolle bomen tegen de bever

Gemeente Roermond beschermt waardevolle bomen om te voorkomen dat bevers aan deze bomen gaan knagen. Deze bomen worden voorzien van een beschermend raster of van strijkpasta. Dat doen we al sinds 2017. Desondanks komt het voor dat de bever toch bomen kan vellen of zodanig kan aanvreten dat vanwege de openbare veiligheid de bomen moeten worden gekapt.

Het logo van de gemeente Roermond

Meedoen met The Passion?

Omdat The Passion in Roermond plaatsvindt, krijgen Roermondenaren de kans om deel uit te maken van het swingende Passionkoor! Dus heb je zangervaring en heb je altijd al eens mee willen zingen in het koor van The Passion? Dan is dit je kans.

The Passion 2020 in Roermond

The Passion in Roermond

Op 9 april 2020 is Roermond het decor van The Passion. Tijdens dit grote live-evenement krijgen de laatste uren van Jezus' leven, lijden en opstanding vorm door optredens van bekende artiesten en Nederlandstalige muziek. The Passion staat voor liefde, verbinding en vrijheid voor iedereen. 

Klacht indienen

Jaarverslag klachten 2018

Kijk hier voor het jaarverslag klachten, waarin niet alleen het aantal klachten is vermeld, maar ook een nadere analyse van deze klachten en de lessen die we hier als organisatie uit kunnen trekken.

Uw Reactie
Uw Reactie