tijd-klok iconNieuws

Hieronder vindt u een overzicht van actueel nieuws van de gemeente Roermond.

 • Succesvolle inzet stimuleringsregelingen: opening 'Binnenstad Boost'

  Vrijdagochtend werd het pand aan de Bergstraat nr. 3 in de binnenstad van Roermond feestelijk geopend, symbolisch voor het succes van de eerste inzet van de stimuleringsregelingen voor de Binnenstad Boost. Ondernemers Victor Adams en Sjoukje van de Laer hebben met dit prachtige pand een voorbeeld neergezet van hoe de regelingen uniek ondernemerschap stimuleren, leegstand aanpakken en het historische karakter van onze binnenstad versterken.

  Pand aan de Bergstraat 3
 • Koninklijke Onderscheiding

  De heer Henri Smeets heeft zich decennialang ingezet voor de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal en de Milieu- en Heemkundevereniging Swalmen. Hij heeft in 1980 de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal mede opgericht en werd vervolgens in 1985 bestuurslid. Van 1999 tot 2021 was hij voorzitter van deze vereniging.

 • Energiecoaches van RoerOm Energie helpen inwoners van Roermond energie te besparen

  Bent u woningeigenaar of wordt u dat binnenkort? Vraag dan een gratis gesprek aan met een energiecoach! Voor iedereen is het mogelijk om de energierekening omlaag te brengen en het wooncomfort te verbeteren. Ook als u niet veel geld wilt of kunt investeren zijn er volop mogelijkheden. Elke woning en gezinssituatie zorgt voor andere kansen. Wat zijn voor uw woning de beste opties? Wat levert de grootste besparing op? En wat zorgt voor meer comfort in de woning? Een energiecoach helpt je hierbij graag goed op weg!

  Een coachinggesprek van RoerOmenergie
 • Bijeenkomsten “De zorg even uit handen geven”

  Zorg even uit handen geven is niet makkelijk. Uw persoonlijke ervaringen hiermee helpen om het in gemeente Roermond tóch makkelijker te maken voor mantelzorgers.

 • Openbare laadpalen in de gemeente Roermond

  Steeds meer mensen stappen over naar een elektrische auto. Hierdoor neemt ook de vraag naar (openbare) laadpalen toe. Om hierop in te spelen, worden er proactief openbare laadpalen geplaatst in de hele gemeente. We werken hierbij samen met Vattenfall, zij plaatsen en exploiteren de laadpalen. Heeft u een elektrische auto en heeft u geen oprit, garage of parkeerplaats bij uw woning? En staat er nog geen openbare laadpaal bij u in de buurt? Dan kunt u bij Vattenfall een aanvraag indienen voor het plaatsen van een nieuwe openbare laadpaal.

 • Gemeente Roermond viert Dag van de Ondernemer

  Vandaag stonden ondernemers uit de gemeente in ‘the spotlight’, want het is de Dag van de Ondernemer. Samen met het met LWV, MKB-Limburg en Parkmanagement Midden-Limburg bezocht wethouder Dirk Franssen diverse ondernemers in de gemeente om waardering uit te spreken voor hun inzet en bijdrage aan de lokale economie.

 • Project ‘Goed Ingeburgerd’ van start

  Maandag 13 november vond de officiële aftrap plaats van het project ‘Goed Ingeburgerd’ bij kringloopwarenhuis Het Goed.

 • Eerste inburgeraar van Roermond geslaagd

  Sajia Siam is de eerste Roermondse inwoner die de inburgering via de B1-route heeft voltooid. De 19-jarige vrouw van Afghaanse afkomst heeft daarmee het taalniveau voor inburgeringsplichtigen bereikt. Dat was reden voor wethouder Felix van Ballegooij om haar in het zonnetje te zetten.

 • Mantelzorgtest biedt ondersteuning voor mantelzorgers

  10 november is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers leveren een belangrijke bijdrage aan de zorg voor hun naaste. Het is om die reden van belang dat de mantelzorgers ook goed voor zichzélf zorgen.

  Op 10 november is het dag van de Mantelzorg
 • Succesvolle aftrap van HackShield Roermond

  Ongeveer 240 leerlingen (groep 7 en 8) van verschillende basisscholen in Roermond hebben woensdagochtend 8 november kennisgemaakt met HackShield. Een online spel dat kinderen tussen de 8 en 12 jaar opleidt tot Cyber Agent, waarbij ze zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen de online gevaren die kleven aan het gebruik van het internet.

 • Pilot tijdelijk cameratoezicht afval overlastlocaties Roermond van start

  Het bijplaatsen of dumpen van afval veroorzaakt flink overlast in de gemeente. Eerder genomen maatregelen leidden helaas niet tot het gewenst resultaat. Daarom heeft de burgemeester besloten om per 1 november 2023 te starten met een pilotproject ter inzet van tijdelijk cameratoezicht op 3 afval overlastlocaties.

 • Reisdocumentenpiek in 2024

  Bijna tien jaar geleden werd de geldigheidsduur voor paspoorten en identiteitskaarten verlengd van vijf naar tien jaar. In 2014 ging deze nieuwe regel van kracht, waardoor volwassenen die in 2014 een reisdocument hebben aangevraagd, vanaf 2024 weer een nieuwe ID-kaart of paspoort mogen aanvragen.

  Paspoort
 • Minister Harbers bezoekt gemeente Roermond 

  Op maandag 30 oktober 2023 bracht minister Harbers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een bezoek aan Roermond. Hij sprak met inwoners over de overlast die zij ervaren van de Roertunnel. Verder werd de minister bijgepraat over de plannen die gemaakt worden voor de Willem Alexanderhaven en de verlaging van het Dam Lateraalkanaal.

 • De binnenstad van Roermond krijgt een boost!

  De gemeente Roermond biedt subsidieregelingen aan voor vastgoedeigenaren die samen willen werken aan een boost voor de binnenstad.

 • Geboorteaangifte voortaan ook digitaal mogelijk

  Ouders in Roermond kunnen vanaf 1 november de geboorteaangifte digitaal regelen. Een bezoek aan het stadskantoor is hierdoor niet langer nodig, maar blijft wel mogelijk.

 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer Luc Mulder

  De heer Luc Mulder is op zaterdag 28 oktober benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen op bezoek

  Maandag 23 oktober was de Nationale Ombudsman op bezoek bij de gemeente Roermond. De gemeente Roermond betrekt op een actieve manier haar inwoners bij de uitvoering van de bijstandswet. Zo kunnen bijstandsgerechtigdeninvloed uitoefenen op beslissingen en ontwikkelingen die hen raken. Hierover ging de ombudsman in gesprek met leden van de Cliëntenraad, wethouder Smitsmans en de Sociaal Boekhouder. Op die manier krijgen inwoners van de gemeente Roermond de kans om invloed uit te oefenen op beslissingen en ontwikkelingen die hen raken.

  V.l.n.r.:Marina Minten (voorzitter Cliëntenraad), Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen en wethouder Marianne Smitsmans – Burhenne
 • De bladkorven staan er weer

  De herfst is begonnen, dus de bladeren beginnen met vallen. Daarom willen we de stoepen en wegen zo goed mogelijk ‘bladschoon’ en veilig houden. In de openbare ruimte ruimt de aannemer het blad op. Het blad dat in uw tuin valt kunt u kwijt in de bladkorven. Deze bladkorven zijn afgelopen weken weer op diverse plekken geplaatst.

  Een bladkorf in Roermond
 • Nieuwe ronde zonnepanelen via de gemeente

  Heeft u een eigen woning en wilt u graag zonnepanelen op uw dak? Dan kunt u nu met hulp van de gemeente makkelijk zonnepanelen aanschaffen. In het alles-in-één pakket dat we bieden zit de financiering, aanleg én 15 jaar service en onderhoud aan de zonnepanelen. Het levert u meer op dan het kost én het is goed voor het milieu.

  Zonnepanelen op een huis in Roermond
 • Roermond zet met begroting 2024 nieuwe stap in uitvoering coalitieakkoord

  Het college van B&W heeft op 5 oktober 2023, een sluitende meerjarenbegroting 2024-2027 gepresenteerd. Deze begroting is voor het college een verdere en realistische vertaling van de ambities in het coalitieakkoord en de uitwerking van de kadernota 2024. Ondanks de oplopende prijzen heeft het college voor de inwoners een stijging van de woonlasten weten te beperken.