Corona

Hoogwater rond Maas, Roer en Swalm: kijk op www.roermond.nl/hoogwater

Nieuwsoverzicht

Gevaar verkeersbord

Liveblog: Hoogwater Maas, Roer en Swalm

Ook in onze regio neemt de wateroverlast toe. De gemeente monitort de situatie nauwgezet in samenwerking met de Veiligheidsregio. Lokaal zijn al een aantal maatregelen genomen en waarschuwingen afgegeven.

Afval gratis naar Milieupark t/m 31 juli

Alle inwoners van de gemeente Roermond mogen afval dat ze hebben verzameld naar aanleiding van het hoogwater, tot en met zaterdag 31 juli gratis langsbrengen bij het milieupark. Houd rekening met eventuele drukte.

Liveblog coronavirus

Het aantal coronabesmettingen stijgt sneller dan verwacht. Dat zorgt voor een onzekere zomer. Daarom gelden van 10 juli 6.00 uur ’s ochtends tot en met 13 augustus uit voorzorg extra maatregelen.

Voor al aangevraagde evenementen gelden nieuwe voorwaarden. De evenementencoördinator neemt zo snel mogelijk contact op met organisatoren van al aangevraagde evenementen.

Persstatement burgemeester Rianne Donders

“Ook Roermond ontkomt niet aan de gevolgen van het hoogwater. Op dit moment gaan we er vanuit dat we inwoners in het gebied ten noorden en zuiden van de Hambeek zullen moeten evacueren later vandaag. Mijn oproep aan de mensen in dit gebied is dan ook: bereid je voor op een mogelijke evacuatie. Om 15.30 uur is er een persconferentie waarin meer bekend zal worden. Indien er in de tussentijd nieuwe informatie beschikbaar is, zullen wij dat communiceren. Volg hiervoor de media.”

Een nieuwe koers voor het Leerwerkloket

Het Leerwerkloket is een onafhankelijk adviespunt voor werkenden, werkzoekenden en werkgevers. Al bijna 4 jaar stimuleert en faciliteert zij de combinatie leren en werken binnen de arbeidsmarktregio Midden-Limburg. Met onder meer de subsidieregeling Stimulans ArbeidsmarktPositie (STAP) in het vooruitzicht, waarvan werkenden en niet-werkenden vanaf 2022 gebruik kunnen maken om (om)scholing aan te vragen, zet Leerwerkloket een tandje bij. Zij breiden hun capaciteit uit met meer en vaste mankracht. 

Voorkom drukte, verleng tijdig uw reisdocument

Verloopt uw paspoort of identiteitskaart binnenkort en heeft u plannen om straks naar het buitenland te gaan? Vraag dan tijdig uw nieuwe reisdocument aan, zodat u geen extra kosten hoeft te maken. 

Foto Nieuwe Helden Roermond, foto: Ed Hul

De Cultuurregio Noord-Limburg gaat door

De samenwerkende gemeenten in Noord- en Midden-Limburg hebben ingestemd met het voortzetten van de vruchtbare samenwerking tot en met 2024. Samen met de provincie Limburg wordt voortgebouwd op de resultaten van de eerste twee jaar ‘Ontwikkelen door te doen’: een coproductie van en voor makers én mogelijkmakers voor een betere zichtbaarheid, meer talentontwikkeling en een vruchtbaar productieklimaat van deze bloeiende cultuurregio.

Meld Misdaad Anoniem

Meld Misdaad Anoniem

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie waarbij je anoniem informatie kunt geven over (ernstige) criminaliteit. Je meldt bijvoorbeeld over hennepteelt, drugslabs, geweld, illegale prostitutie en onverklaarbaar vermogen. M. is geen onderdeel van de politie.  

Noord- en Midden-Limburg zet volgende stap naar een duurzame regio

De gemeente Roermond onderzoekt samen met de andere vijftien gemeenten in Noord- en Midden-Limburg, Provincie Limburg, Waterschap Limburg en Enexis hoe we als regio verder kunnen verduurzamen. Hiervoor maken we een zogenoemde Regionale Energie Strategie (RES). Deze strategie wordt elke twee jaar herzien. De ambities van de eerste RES, de RES 1.0, zijn nu vastgesteld door de volksvertegenwoordigers in de regio.

  Kinderkledingdagen voor gezinnen die het niet zo breed hebben

  De gemeente Roermond organiseerde van 21 tot en met 24 juni de eerste editie van de Roermondse Kledingdagen voor kinderen. Dit gebeurde in samenwerking met de Kledingbank Limburg en met ondersteuning van de Provincie Limburg. De kledingdagen zijn één van de vele acties om gezinnen die het niet zo breed hebben te ondersteunen. 

  Gratis adviesgesprek voor ondernemers

  Corona heeft veel ondernemers op de proef gesteld. Met de huidige versoepelingen is er steeds meer mogelijk, maar waar moet je beginnen? Een nieuwe koers bepalen, nieuwe klanten aanboren, nieuwe concepten lanceren, geldproblemen oplossen of je laten bij- of omscholen misschien, het is vaak te veel om op te noemen. Een gratis verhelderend gesprek met iemand die jouw business begrijpt, kan helpen om uit die tunnelvisie te komen en met frisse ideeën verder te gaan.

  Om!-krant 14: Een krant vol inspiratie en mooie verhalen

  Vanaf maandag 21 juni verschijnt de Om!-krant weer bij alle huishoudens in Roermond op de deurmat. Vanwege corona neemt de verspreiding meer tijd in beslag dan gebruikelijk. Het kan daarom wat langer duren voordat de krant bij u in de brievenbus ligt. U kunt hem wel alvast digitaal lezen.

  Nieuwsbrief 1 oktober 2019 - Hondenbelasting BSGW

  Controle hondenbelasting van start

  Vanaf 7 juni gaan controleurs in onze gemeente huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW.

  Maatregelen tegen verkeersdrukte designer outlet

  Met het oog op sacramentsdag op 3 juni (Duitse feestdag) verwachten we deze week weer grotere drukte van bezoekers aan het Designer Outlet Roermond (DOR). Direct na de overlast van het Pinksterweekend hebben de gemeente en het DOR weer verdergaande maatregelen genomen om de overlast de komende tijd zoveel mogelijk te beperken.

  Roermond zoekt rechthebbenden van begraafplaatsen

  De gemeente Roermond is bezig om de administratie van de begraafplaatsen 'Oude Kerkhof' in Herten en 'Oude Kerkhof' bij Kapel in ’t Zand te digitaliseren. Van de graven die voor het jaar 2000 uitgegeven zijn, is bij veel graven geen rechthebbenden bekend bij de gemeente. Om de administratie goed op orde te krijgen zijn wij op zoek naar de rechthebbenden van deze graven.

  Gemeente stelt daken beschikbaar voor gezamenlijk zonnedak

  De gemeente Roermond is van plan twee daken beschikbaar te stellen voor het plaatsen van zonnepanelen door energiecoöperatie RoerOm Energie. Met de ondertekening van een intentieovereenkomst werd deze afspraak op 26 maart bekrachtigd.

  Aangepaste dienstverlening

  De dienstverlening van de gemeente is op enkele punten aangepast als gevolg van het coronavirus. Kijk hier voor een overzicht.

  The Passion 2021 in Roermond, foto Nathan Reinds

  Beleef The Passion in Roermond opnieuw

  Nederland keek donderdagavond 1 april massaal naar het hoopvolle verhaal van The Passion vanuit Roermond. Het was een bijzondere en imposante editie zonder publiek. We zijn er trots op dat onze stad het decor was van het eerste grote live tv-evenement dat bijna 2,6 miljoen mensen met elkaar verbond. 

  Visie voor Vrijveld Noord en Philipsterrein gepresenteerd

  Van november vorig jaar tot nu is in opdracht van Reel BV, (initiatief van Berend Matzinger) door Arcadis hard gewerkt aan het maken van een visie voor ‘t Vrijveld Noord en het voormalig Philipsterrein in Roermond. Deze is nu gereed en op 1 april aan de omgeving gepresenteerd. . De gebiedsvisie is tot stand gekomen in een unieke samenwerking met de omgeving en de gemeente Roermond. Het participatie traject is daarmee opgezet in de geest van de Omgevingswet. Vanwege de coronamaatregelen zijn de werksessies hiervoor digitaal gehouden.

  Fietsenstalling Roercenter geopend!

  Sinds zaterdag 3 april is de nieuwe openbare fietsenstalling in het Roercenter geopend. Fietsers kunnen hun fiets er gratis bewaakt stallen. Vanaf die datum is de locatie Steenen Trappen permanent gesloten.

  Het logo van de gemeente Roermond

  Lastenverlichting en herstelmaatregelen voor horeca-ondernemers

  Horeca-ondernemers hoeven in 2021 geen precariobelasting te betalen. Ze mogen tijdelijke terrasoverkappingen plaatsen en hun terras vergroten. Dat heeft het college besloten om de door de coronapandemie zwaar getroffen horecasector te ondersteunen.

  Verlenging Coronafonds

  De gemeenteraad heeft besloten dat Roermondse organisaties ook in 2021 een beroep kunnen doen op het Corona-fonds. Tot en met 31 december 2021 is het mogelijk een aanvraag voor een financiële bijdrage uit het fonds in te dienen bij de gemeente.

  Het logo van de gemeente Roermond

  Melden van overtredingen is in ieders belang

  Het is juist nu belangrijk dat we ons houden aan regels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Melding van overtredingen is in het belang van ieders veiligheid en gezondheid.

  Het coronavirus eenvoudig uitgelegd

  Onlangs is Steffie gestart met uitleg te geven over het nieuwe coronavirus. Op corona.steffie.nl legt Steffie op een eenvoudige manier moeilijke informatie uit.

  Corona virus nieuwsbrief

  Informatie over het coronavirus

  Hier leest u wat u kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en waar u actuele en betrouwbare informatie kunt vinden.

  Uw Reactie
  Uw Reactie