Nieuwsoverzicht

Holocaust monument 75 jaarbevrijding Levenslicht nieuwsfoto

Roermond herdenkt Holocaustslachtoffers

Op 27 januari 2020 is het vijfenzeventig jaar geleden dat het concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. De Holocaustslachtoffers uit Roermond, worden herdacht op zondag 26 januari 2020 om 18.00 uur. 

Roermond beschermt waardevolle bomen tegen de bever

Gemeente Roermond beschermt waardevolle bomen om te voorkomen dat bevers aan deze bomen gaan knagen. Deze bomen worden voorzien van een beschermend raster of van strijkpasta. Dat doen we al sinds 2017. Desondanks komt het voor dat de bever toch bomen kan vellen of zodanig kan aanvreten dat vanwege de openbare veiligheid de bomen moeten worden gekapt.

Aan de slag met aanpak eenzaamheid: doet u mee?

Op dinsdag 14 januari is het actieplan aanpak eenzaamheid gepresenteerd. Tijdens een goed bezochte bijeenkomst in ‘t Paradies hebben veel betrokken organisaties constructief meegedacht over eenzaamheid onder de oudere inwoners van Roermond. 

Het logo van 75 jaar vrijheid (Roermond herdenkt)

Roermond herdenkt: 75 jaar vrijheid

Op zondag 1 maart 2020 is het 75 jaar geleden dat Roermond werd bevrijd van Nazi-Duitsland. Generaal-majoor John B. Anderson stond aan het hoofd van de Amerikaanse troepen die Roermond op 1 maart 1945 hebben bevrijd.

Het Passionkoor van 2019

Meedoen met The Passion?

Omdat The Passion in Roermond plaatsvindt, krijgen Roermondenaren de kans om deel uit te maken van het swingende Passion-koor! Dus heb je zangervaring en heb je altijd al eens mee willen zingen in het koor van The Passion? Dan is dit je kans.

Het logo van de gemeente Roermond

Procedure aanwijzing lokale publieke media-instelling.

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) wijst elke 5 jaar een lokale publieke media-instelling aan. Tot en met 5 oktober 2020 is de stichting RTV Roermond aangewezen als lokale omroep voor de gemeenten Roermond en Beesel.

The Passion 2020 in Roermond

The Passion in Roermond

Op 9 april 2020 is Roermond het decor van The Passion. Tijdens dit grote live-evenement krijgen de laatste uren van Jezus' leven, lijden en opstanding vorm door optredens van bekende artiesten en Nederlandstalige muziek. The Passion staat voor liefde, verbinding en vrijheid voor iedereen. 

Het aanplanten van een tiny forest

Een “Tiny” Forest in uw buurt?

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Onlangs is in Roermond, in de wijk Maasniel het eerste Tiny Forest aangeplant. Ze deden dit samen met initiatiefnemer WijZijnMaasniel, gemeente Roermond, buurtbewoners en IVN Natuureducatie. 

Zakkenrollen

Preventieactie zakkenrollerij op 14 en 21 december

Plaatsen met veel winkelend publiek zijn geliefde plekken waar zakkenrollers hun slag slaan. Dat geldt ook voor de binnenstad van Roermond. Om bezoekers te attenderen op de gevaren van zakkenrollerij gaan 60 leerlingen van het Citaverde College op 14 en 21 december onder begeleiding de binnenstad in.

Klacht indienen

Jaarverslag klachten 2018

Kijk hier voor het jaarverslag klachten, waarin niet alleen het aantal klachten is vermeld, maar ook een nadere analyse van deze klachten en de lessen die we hier als organisatie uit kunnen trekken.

Het logo van de gemeente Roermond

Loop mee en ontdek het DNA van Roermond

Bestaat er zoiets als het DNA van Roermond? Zo ja, op welke plekken in de stad is dat dan te vinden? En zit dat DNA dan ook echt in de bewoners van de stad? De allereerste editie van de ‘DNA van Roermond bewonerstour’ - op 1 november tussen 13.00 en 17.00 - gaat op zoek naar de antwoorden op deze vragen.

The Passion 2020 in Roermond

The Passion komt naar Roermond

Vandaag is bekend geworden dat het landelijke televisiespektakel The Passion volgend jaar naar Roermond komt! Op donderdag 9 april 2020 vindt deze rechtstreekse uitzending plaats op NPO 1. Gemiddeld kijken daar zo’n 3 tot 4 miljoen mensen naar.

Werk in uitvoering

Werk in uitvoering: Vitaal Munsterplein

Donderdag 16 januari om 11:30 uur vindt de openingshandeling voor het Vitaal Munsterplein plaats bij de fontein, aan de achterzijde van de Munsterkerk. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Japanse Duizendknoop

Bestrijding Japanse Duizendknoop

De Japanse duizendknoop vormt een bedreiging voor onze inheemse flora en fauna en onze bouwwerken. U kunt ons helpen om deze plant te bestrijden.

Een voorbeeld van een ondergrondse container

Nieuwe ondergrondse containers in Roermond

In de loop van dit jaar plaatst de gemeente Roermond nieuwe ondergrondse containers. In mei worden de oudste containers voor glas, textiel, blik en drankenkartons vervangen door nieuwe. 

Uw Reactie
Uw Reactie