Nieuwsoverzicht

Bevrijdingsfestival Limburg ook komende jaren in Roermond

Roermond blijft ook de komende jaren gastheer van het jaarlijkse Bevrijdingsfestival Limburg. Dat heeft het stichtingsbestuur vandaag bekend gemaakt, tot grote tevredenheid van de gemeente. De locatie verandert wel: niet de Markt, maar het zogeheten ARLO-terrein is voortaan de hoofdlocatie van het festival. De gemeente Roermond is akkoord gegaan met deze locatiekeuze.

Wegwerkzaamheden A73, N280 en N570 Roermond

De komende tijd zijn er diverse wegafsluitingen en omleidingsroutes in Roermond. Door Rijkswaterstaat en de Provincie wordt er gewerkt aan de N280, N570 en de tunnels van de A73.

Cultuur@Cruyffcourts van start

Vanaf 16 september kunnen kinderen op het Cruijff Court in Donderberg niet alleen sporten maar ook gratis kennismaken met allerlei culturele activiteiten zoals rappen, DJ-en, urban dance en urban art.

Fietsruimactie bij stalling NS-station

De gemeente Roermond start op 14 augustus een nieuwe fietsruimactie. In de openbare fietsenstalling bij het NS-station in Roermond mogen fietsen maximaal 4 weken achter elkaar staan. Als ze langer staan, worden ze verwijderd.

Breng uw stem uit op decoratie ontwerp

Onlangs is binnen het project N280 een nieuw fietspad aangelegd vanuit het Wilhelminaplein richting Leeuwen. Het fietspad loopt onder het spoorwegviaduct Venloseweg door.

Zomercampagne tegen woninginbraak

De gemeente Roermond en de politie zijn weer de voorlichtingscampagne: ’Op vakantie? Maak het inbrekers niet te makkelijk’ gestart.

Campagne digiTaalhuis van start

In Roermond hebben 6000 mensen moeite met lezen en schrijven. Veel van deze mensen weten niet dat er hulp is. Die hulp kunnen ze krijgen in het digiTaalhuis.

Bestrijding Japanse Duizendknoop

De Japanse duizendknoop vormt een bedreiging voor onze inheemse flora en fauna en onze bouwwerken. U kunt ons helpen om deze plant te bestrijden.

Praat mee over verkeersveiligheid

Vanaf dinsdag 25 juni kan iedere inwoner van de gemeente Roermond online aangeven welke plekken verkeersonveilig worden gevonden.

Nieuwe ondergrondse containers in Roermond

In de loop van dit jaar plaatst de gemeente Roermond nieuwe ondergrondse containers. In mei worden de oudste containers voor glas, textiel, blik en drankenkartons vervangen door nieuwe. 

Uw Reactie
Uw Reactie