‘Q-team’ van start

Op 21 november 2019 is het ‘Q-team’ voor Roerdelta van start gegaan. Het Q-team bestaat uit vijf topdeskundigen op het gebied van landschap- en stedelijke ontwikkeling, waterbescherming en financiën.

Gemeente en de ontwikkelaar hebben een team ingesteld om de Roerdelta-ontwikkeling verder te begeleiden en te toetsen, zodat de ontwerpers van Roerdelta (het bureau KCAP) een bijzondere en integrale ontwikkeling gaan maken. 

In een werksessie met deskundigen van gemeente en ontwikkelaar zijn de ambities voor Roerdelta verkend. Deze ambities worden “vertaald” in een “Leidend Kader” voor het ontwerp. Verder heeft het Q-team door het gebied van Roerdelta en aangrenzend aan de haven gewandeld. De leden zijn zeer gemotiveerd om van de Roerdelta-ontwikkeling iets bijzonders te maken. Het Q-team bestaat uit:

  • Steven Delva, voorzitter
  • Raymon Blondel
  • Jacques Vrusch
  • Ruud Broekman
  • Job van der Veer

Steven Delva, voorzitter van het Q-team: 

“De Roerdelta ontwikkeling is de laatste keer dat we de kans krijgen om de binnenstad en de Maas op een interessant manier kunnen verbinden. Door integraal te gaan ontwerpen kunnen we de grote ambities en gewenste kwaliteit waar gaan maken  De woningopgave,  duurzaamheid, recreatie, waterbescherming zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden om een gepast antwoord te kunnen geven op deze unieke opgave. Dit wordt een plek voor de toekomstige bewoners, de Roermondenaren en zijn bezoekers”.