Gedekte tafel tijdens vrijheidsmaaltijd

Vrijheidsmaaltijd met zang en dans op de Markt

Om het vieren van vrijheid extra onder de aandacht te brengen organiseert gemeente Roermond samen met Provincie Limburg op 5 mei een Vrijheidsmaaltijd op de Markt. Stadsgenoten gaan samen aan tafel en staan stil bij de waarde van vrijheid. Zo divers als de mensen die aanschuiven, zo is ook de maaltijd die wordt opgediend. Samengesteld met producten van eigen bodem, verrijkt met de smaken van de wereld. De vrijheidsmaaltijd is een manier waarop we samen, ongeacht onze geaardheid, levensovertuiging of politieke overtuiging, een maaltijd nuttigen en een gesprek voeren over wat vrijheid betekent.

Iedereen is welkom

Op de Markt staat een tv-scherm waarop iedereen de 5 mei-lezing, uitgezonden door de NOS, vanaf 12.00 uur live kan volgen. Om 13.00 uur begint het programma van de Vrijheidsmaaltijd. De Vrijheidsmaaltijd opent om 13.00 uur met het 'Lied van de Vrijheid' gezongen door Frans Pollux en Joes Brauers, onder begeleiding van Emil Szarkowicz. Om 13.45 treedt Fenna Ograjensek op, onder pianobegeleiding van Robert Weirauch. De Vrijheidsmaaltijd sluit om 14.30 uur af met een dans van The Movement, onder leiding van Soraya Groznik). U bent van harte welkom op de Markt, ook voor een kommetje warme vrijheidssoep!

In onderstaande video kunt u alvast luisteren naar het 'Lied van de Vrijheid' van Frans Pollux en Joes Brauers: 'Bevrij Me'. 

Frans Pollux & Joes Brauers - Bevrij Me

Om deze video te bekijken gaat u akkoord gaan met de voorwaarden en privacybeleid van Youtube.

Vrijheidssoep

Op 5 mei kunt u tussen 11:00 uur en 14:30 uur een gratis blik vrijheidssoep ophalen bij één van de uitdeellocaties in de stad. Er zijn drie locaties: op de Markt, bij de ingang van het Roercentrum aan de Neerstraat en op het Stationsplein. Bij de uitdeellocatie op de Markt en op het Stationsplein delen we ook kommetjes warme vrijheidssoep uit.  

Proef, vier en deel de vrijheid in Roermond!