document-potlood iconAanvraag bouwtekening, bouwdossier of dossier omgevingsvergunning

U kunt bij ons, tegen betaling, een bouwdossier of omgevingsvergunning opvragen als u een compleet dossier van een al verstrekte vergunning wilt inzien. Deze kunt u nodig hebben voor onder andere het aanvragen van een vergunning, klussen in uw pand of als u uw pand gaat verkopen. Geef altijd duidelijk aan welke tekeningen u opvraagt.

Aanvraag

Stap 1: Een aanvraag indienen

Vraag de bouwtekening, het bouwdossier of het dossier omgevingsvergunning digitaal aan via het Omgevingsloket. Hiervoor heeft u een DigiD nodig. Bent u een ondernemer? Dan heeft u eHerkenning (minimaal niveau 2) nodig. Vervolgens kunt u online de status van uw aanvraag volgen.

Stap 2: Aanvraagformulier

Vul het online vragenformulier zo volledig als mogelijk in. Enkel op die manier kunnen wij u zo snel en gericht mogelijk van dienst zijn.

Stap 3: Naar de aanvraag

Vraag een bouwtekening, bouwdossier of dossier omgevingsvergunning aan:

Kosten

De kosten voor het aanvragen van een bouwtekening, bouwdossier of dossier omgevingsvergunning bedragen minimaal €13,10 per aangevraagd adres. Per aanvraag zal, afhankelijk van de aangevraagde hoeveelheid documenten in één aanvraag, beoordeeld worden of en met welk bedrag dit minimum vermeerderd zal worden. U ontvangt na afronding van de aanvraag en de beschikbaarstelling van de documenten een bericht over de kosten. Door Bsgw zal u vervolgens een factuur toegezonden worden.