Burgemeester draait dienst mee met Brandweer Roermond

24 april 2024
Nieuwsbericht

Een goede band met de Brandweer Roermond is voor de gemeente Roermond van groot belang. Om die reden bracht Burgemeester Yolanda Hoogtanders in maart een uitgebreid bezoek aan de Brandweer Roermond. Sterker nog: ze draaide 12 uur lang een dienst mee met de dagploeg van de Roermondse Brandweer. Dat deed ze om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden en verantwoordelijkheden van deze bijzondere hulpdienst.

Om de indrukken en informatie die de brandweerlieden gaven met álle Roermondenaren te delen, is alles op beeld vastgelegd. In de compilatievideo helpt de burgemeester bij een oefening een slachtoffer uit een auto te bevrijden, gaat ze in gesprek met brandweerlieden over hun werk en de risico’s daarvan en wordt afgegaan op een verdachte gasluchtmelding.

Burgemeester Hoogtanders: ‘Mensen die bij de hulpdiensten werken, beoefenen zeer belangrijke en dankbare beroepen. Tijdens mijn werk als burgemeester voer ik veel gesprekken met deze mensen. Omdat ik het belangrijk vind om naast die gesprekken met eigen ogen te zien wat het werk van brandweerlieden inhoudt, heb ik een groot deel van een 24-uursdienst mee mogen draaien. Daardoor heb ik nog meer respect gekregen voor de mensen die in dit vak zitten. Ik ben de Brandweer Roermond erg dankbaar voor deze voor mij zeer bijzondere ervaring.’

Burgemeester draait dienst mee met Brandweer Roermond
Om deze video te bekijken gaat u akkoord gaan met de voorwaarden en privacybeleid van Youtube.