botsauto iconChatbot

Test nu onze chatbot!

Vanuit het Programma informatiesamenleving zijn we continu bezig om onze dienstverlening voor onze inwoners te verbeteren. Daarom zijn we nu ook de mogelijkheden aan het onderzoeken voor het inzetten van een chatbot op deze website ter ondersteuning van het beantwoorden van de klantvraag. 

Een chatbot is een geautomatiseerde chatfunctie op de website. Het idee erachter is dat als een inwoner op roermond.nl komt met een vraag en niet direct de informatie kan vinden op de website hij zijn/haar vraag kan stellen aan de chatbot. De chatbot verwijst de inwoner dan door naar de juiste informatie. 

Inmiddels is de chatbot voorzien van basisinformatie. Om ervoor te zorgen dat de chatbot de juiste informatie geeft, moeten wij deze eerst testen en daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Over de chatbot

De chatbot werkt volgens een script. Dit houdt in dat er achter de schermen vaste vraag-antwoordcombinaties zijn vastgesteld. De chatbot werkt dus niet met kunstmatige intelligentie en er is (voorlopig) ook geen live-chat met een medewerker beschikbaar. Als de chatbot de vraag niet begrijpt of het antwoord niet kan ophalen, dan word je doorgestuurd naar onze gebruikelijke contactkanalen.

Pilotfase

Als je mee wil doen met de pilot dan kun je de chatbot testen via deze pagina. Je kunt alleen een chat starten via deze pagina. Na de testronde passen we de chatbot aan met de opgehaalde resultaten en stellen we de chatbot ook open voor onze inwoners op de website. Onze inwoners kunnen de chatbot dan gebruiken, bij wijze van pilot. In februari kijken we of de chatbot het gewenste resultaat oplevert en bijdraagt aan de verbetering van de dienstverlening richting onze inwoners.

Dus, heb je een minuutje over, test de chatbot en laat ons weten waar je tegenaan loopt. Merci!

Heb je vragen? Neem contact op via webredactie@roermond.nl