Evenementen in Roermond

U bevindt zich hier: Home » Bezoeker » Evenementen in Roermond

Evenementen in Roermond

Roermond is een bruisende evenementenstad. Hieronder vindt u een overzicht van evenementen in Roermond en de regio.

Evenementenoverzicht VVV

In het evenementenoverzicht VVV Midden-Limburg vindt u een overizht van evenementen, markten en activiteiten in Roermond en de regio Midden-Limburg.

Evenementenoverzicht gemeente Roermond

In het evenementenoverzicht van de gemeente Roermond vindt u informatie over evenementen waarvoor bij de gemeente Roermond een vergunning is aangevraagd.

Zelf een evenement organiseren?

Vergunning aanvragen? Kijk hier. Afhankelijk van het soort evenement heeft u een vergunning nodig, of kunt u volstaan met een melding.


Hieronder vindt u een overzicht van evenementen die regelmatig (meestal jaarlijks) plaatsvinden in Roermond.

Open Monumentendag Roermond 

In geheel Nederland worden op open monumentendag historische lokaties opengesteld voor publiek. Ook worden er diverse rondleidingen en activiteiten georganiseerd.

Kijk ook op: www.openmonumentendag.nl
Bekijk de brochure van de Open Monumentendag

Limburgse Veteranendag 

Provinciale viering van de Nederlandse Veteranendag Limburgse Veteranendag.

Kijk ook op: www.limburgseveteranendag.nl

Bevrijdingsfestival Limburg 

Op bevrijdingsdag, de dag van de vrijheid, worden in alle provincies de bekende bevrijdingsfestivals georganiseerd. In Limburg vindt het festival plaats op de Markt in Roermond. Naast het festival is er ook een grote Mondiale markt en diverse activiteiten.

Kijk ook op: www.bevrijdingsfestivallimburg.nl

Kermissen in Roermond 

In de binnenstad van Roemond staat twee keer per jaar een grote kermis, in het voorjaar en met de carnaval. Ook in de kerkdorpen van Roermond staan jaarlijks kermissen. Hou deze site in de gaten voor de aankondiging van de kermissen.  

Nationale Indië herdenking

De jaarlijkse Nationale herdenking van de Nederlandse militairen die tussen 1945 en 1962 in de toenmalige overzeese rijksdelen Nederlands Oost-Indië en Nieuw Guinea hun leven hebben gegeven. De Herdenking vindt jaarlijks plaats bij het Nationaal Indië Monument in het Nationaal Herdenkingspark Roermond.

Kijk ook op: www.nim-roermond.nl  

Sjommelmert in de laatste week van juli 

Elk jaar vind in de laatste week van juli op de Neerstraat en omliggende straten een grote rommelmarkt annex braderie plaats. Duizenden bezoekers weten ieder jaar de weg te vinden naar deze tweedaagse markt.Live-muziek en gezellige terrasjes maken het geheel extra aantrekkelijk.  

Kijk ook op: www.sjommelmert.nl

Limburg Festival 

Het festival is een internationaal (straat)theaterevenement. In zo’n vijftig steden en dorpen in Nederlands Limburg en in enkele plaatsen in het Duitse en Belgische grensgebied staan jaarlijks ongeveer 150 voorstellingen geprogrammeerd. De festivalperiode ligt steevast in de laatste schoolvakantieweek van het zuiden. Bijna alle optredens binnen het Limburg Festival zijn gratis toegankelijk. Roermond is partnerstad en is daarom voor één dag De Gekleurde Stad binnen het festival.

Kijk ook op: www.limburgfestival.nl

Kunstroute Midden-Limburg

Een aantal zondagen per jaar stellen een aantal kunstenaars-ateliers en galeries hun deuren open voor publiek in de vorm van de Kunstroute-dagen. De route start bij het Theater- hotel de Oranjerie, Kloosterwandplein te Roermond.

Vertelfestival en poppentheater Roermond 

Jaarlijks vindt in de pandtuin bij de Rattentoren het vertelfestival en poppentheater plaats. Uit alle windstreken komen vertellers en poppenspelers naar Roermond om een bruisend weekend vol poppentheatervoorstellingen en verhalen te verzorgen.

Kijk ook op: www.vertelfestivalroermond.nl

Roermond Swingt 

Onder de titel Roermond Swingt! organiseert Stg. Jazzin’ Roermond twee bruisende festivalavonden op het Kloosterwandplein in Roermond.

Kijk ook op: www.roermondswingt.nl

Zomerprogramma wandelroutes 

Wandel onder leiding van een VVV-stadsgids door Roermond. Langs de route liggen mooie monumenten en karakteristieke plekjes van deze bisschopsstad.

Kijk ook op: www.vvvmiddenlimburg.nl

Festival Sjwaampop

Het festival Sjwaampop is een feest van gezelligheid en herkenning, bijkletsen met oude bekenden, een lekker glas bier of fris, heerlijke Sjwaampopburgers en wel zo belangrijk…goede muziek van zowel regionale, nationale als internationale bands met voor ieder wat wils.

Kijk ook op: www.sjwaampop.com

Solar weekend festival 

Solar Weekend Festival is een vierdaags muziekfestival dat sinds 2005 door Extrema georganiseerd wordt bij de Maasplassen in Roermond. Het festival heeft een cross-over programmering tussen pop en dance.

Kijk ook op: www.solarweekend.com

Wandelvierdaagse Swalmen

Wandelvierdaagse vindt plaats in juni in het gebied rond het Groenewoud in Swalmen. De start en finish is bij huize Groenewoud.

Kijk ook op: www.avondvierdaagse.info

Internationale keramiekmarkt 

Telkens in de even jaren (2016, 2018) wordt in Swalmen tijdens de Pinksterdagen een tweedaagse internationale keramiekmarkt gehouden.

Kijk ook op: www.keramiekmarkt-swalmen.nl

Rolstoel 2-daagse

De Rolstoel 2-daagse is een jaarlijks terugkerend evenement dat georganiseerd wordt door de Stichting Rolstoel 2-daagse Roermond met als doel om rolstoelers, scootmobielers en rolstoelers met een elektrische rolstoel uit Roermond en omgeving twee onvergetelijke dagen te bezorgen.

Kijk ook op: www.rolstoelroermond.nl