De SAS-bijeenkomst

Geslaagde SAS bijeenkomst over kansenongelijkheid

Drie keer per jaar organiseert de gemeente Roermond een SAS netwerkbijeenkomst. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door Anita Driessen, Bart Steen en Han Cuijpers. Het doel van de SAS (Schuldhulp Alliantie Samenwerken) is om vanuit sociale zaken de samenwerking met ketenpartners te versterken. Dit heeft een positief effect op het terugdringen en/of voorkomen van schulden bij de inwoners van Roermond.

Inspirerende gastspreker

Op maandag 17 juni vond er weer een SAS bijeenkomst plaats. Meer dan 100 deelnemers van verschillende ketenpartners waren te gast in Weerstand Roermond. Een prachtige locatie om te luisteren naar het inspirerende verhaal over kansenongelijkheid van socioloog/schrijver Milio van de Kamp.

Milio van de Kamp kwam ooit van het vmbo en schopte het tot universitair docent. Hij schreef het boek ‘Misschien moet je iets lager mikken’, over sociale ongelijkheid, klassenmigratie en armoede. Hij kende een turbulente jeugd met veel armoede en (psychisch) geweld en is zich bewust van de grote afstanden tussen verschillende sociale groepen. In zijn lezing sprak hij onder andere over sociale macht en hoe dit ontbreekt bij mensen met minder inkomen en sociale netwerken. Ook sprak hij over de noodzaak om te luisteren naar de verhalen en ervaringen van mensen die het moeilijk hebben en deze te delen.

Wethouder Marianne Smitsmans verzorgde de inleiding. Ook zij was opgetogen over de grote opkomst. Ze benadrukte het belang van aandacht voor kansen voor iedereen.

Nieuwe kansen

Het was weer een zeer geslaagde SAS bijeenkomst. De volgende bijeenkomst staat gepland in het najaar. Meer informatie hierover volgt.  
Benieuwd op welke manier de gemeente Roermond, samen met de ketenpartners dan weer (beter) samen kunnen werken om nieuwe kansen te creëren voor iedereen die het nodig heeft.