Hulpdiensten voor dieren

Dieren kunnen gewond raken, de weg kwijt zijn of dood gaan. Soms worden dieren mishandeld of verwaarloosd. Voor deze dieren zijn er speciale hulpdiensten.

Gewond of mishandeld dier

U kunt een gewond dier naar een dierenarts brengen. Ook kunt u de Dierenambulance bellen via het meldnummer 0475-794549.
Als u een mishandeld dier ziet, kunt u de Dierenpolitie bellen op 144.
Ook wanneer een dier een gevaar voor zichzelf en de veiligheid van mensen oplevert.

Zwervend dier

Als u een dier heeft gevonden of zoekt, kunt u kijken of het dier als vermist is opgegeven op de website van Amivediexterne-link-icoon of op de website van Dierenambulance Midden-Limburgexterne-link-icoon.

Is het dier als vermist opgegeven? 

Dan kunt u contact opnemen met de eigenaar.

Is het dier niet als vermist opgegeven? 

U kunt een melding doen van een zwervend dier bij de Dierenambulance Midden-Limburg op het alarm nummer 06-11 29 53 06. Het dier wordt zo nodig opgehaald en zo snel mogelijk naar een professionele opvang gebracht. Voor de honden en katten verzorgt Dierenasiel “De Beestenboel” de opvang van de honden en katten tot de eigenaar zich meldt.

Overleden dier

Een kadaver wat langs de weg ligt, wordt door de gemeente opgehaald. 
Een klein dier, bijvoorbeeld een kat of een cavia kunt u zelf naar de dierenarts of de dierenambulance brengen.
Vergeet niet om uw overleden hond binnen 6 weken af te melden via uw persoonlijke pagina op de website van BsGWexterne-link-icoon(Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen).

Afstand doen van een dier

Soms moeten mensen om dringende redenen afstand doen van hun huisdier. U kunt in dit geval contact opnemen met Dierenasiel ‘De Beestenboel’ in Altweerterheide. Zij zijn telefonisch bereikbaar op (0495) 56 39 81.

Dierenoverlast

Als u overlast heeft van dieren (bijvoorbeeld blaffende honden), dan kunt u dit het beste met Stadstoezicht bespreken. Hiervoor kunt u het algemene nummer van Stadstoezicht bellen: (0475) 35 91 01.