Theehuisje senior vriendelijk Roermond

Iedereen is welkom: Ontmoeting in het Theehuisje

In het Theehuisje in de Donderie wordt verse thee gedronken, allerlei soorten. Maar er gebeurt veel meer: je ontmoet allerlei mensen, wisselt nieuwtjes uit en bespreekt met elkaar verschillende thema’s. Misschien ook iets voor jou? Lees dan verder!

Iedereen is welkom

Elke dinsdagmiddag en donderdagochtend ontmoeten ongeveer dertig vrouwen elkaar in het Theehuisje. Mannen zijn ook welkom, maar in de praktijk komen er bijna geen mannen. Het is vaak een ontmoeting van veel verschillende culturen in groepsverband . Dat betekent dat er veel Nederlands gepraat wordt, hoewel persoonlijke verhalen vaak in de moedertaal gaan.

De senioren die in het Theehuisje komen, hebben vaak te maken met eenzaamheid. De kinderen hebben hun werk en gezinnen; familie woont vaak in het buitenland. Aansluiten bij wijkactiviteiten in Roermond is niet altijd gemakkelijk. De drempel om deel te nemen aan activiteiten is hoog, ook omdat er veelal Limburgs wordt gesproken.

Wat gebeurt in het Theehuisje?

De naam zegt het al: in het Theehuisje wordt verse thee gedronken, salie thee, muntthee, shibathee. Maar er gebeurt veel meer: nieuwtjes worden uitgewisseld en thema’s besproken. Die gaan over gezondheid, opvoeding en maatschappelijke onderwerpen. Maar ook thema’s die meer gericht zijn op senioren, zoals vragen over pensioen, botontkalking en digitale overheid. Alle dimensies van positieve gezondheid komen aan bod. Regelmatig worden creatieve activiteiten georganiseerd.

Het Theehuisje organiseert ook Bewegen voor 55-plussers. Voor hen is dit vaak de eerste kennismaking met georganiseerd bewegen. Zij hebben als kind weinig of geen sportervaring opgedaan. Begeleidster Zakia: “Je ziet dat het sporten de deelnemers goed doet, zowel fysiek als mentaal. Dit maakt de stap naar het vaker bewegen makkelijker.”

Sfeer en begeleiding

Dit gebeurt allemaal in informele sfeer. Nieuwsgierig naar de thee en de ontmoeting in het Theehuisje? Loop gerust binnen! Er is een aparte ruimte voor kinderen. Neem kinderen en kleinkinderen dus gewoon mee.

Tülay Arslan en Zakia El Haddada begeleiden de bijeenkomsten in het Theehuisje. 

Waar en wanneer?

Je bent van harte welkom op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur en op donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur. Het Theehuisje is in de Donderie, in de ruimte direct naast de beheerder.

Meer informatie staat op www.donderbergroermond.nl/theehuisjeexterne-link-icoon en Facebook @donderbergroermond.