Keigezond | Kennismaken met Roeland Zeevenhoven

Wat houdt jouw functie/rol in?

“In mijn functie als Kinderleefstijlcoach help ik kinderen om beter in hun vel te komen zitten, door het kind en ouders meer inzicht te geven in helpend gedrag, op gebied van beweging, -voeding en zelf keuzes maken. Daardoor kan uiteindelijk ook het gewicht dalen.”

Hoe verhoudt deze functie/rol zich tegenover het programma Keigezond?

“Keigezond beoogd het leefgedrag van kinderen positief te beïnvloeden en dat is precies wat ik als kinderleefstijlcoach doe. Keigezond is een Limburgse netwerk aanpak om overgewicht en obesitas tegen te gaan. Ze stellen mij als Leefstijlcoach in staat binnen de juiste kaders en met diverse samenwerking partners kinderen te begeleiden voor een periode van 2 jaar.”

Wat vind je van het programma Keigezond?

“De wereld biedt kinderen kansen maar ook bedreigingen, die ze zelf tijdens het opgroeien vaak nog niet in de gaten hebben, zoals langdurig zitten en dus weinig bewegen, maar ook voedingskeuzes die worden gestuurd vanuit commerciële belangen. Vanuit Keigezond maken we kinderen en hun ouders bewuster van die keuzes en vergroten we de mentale vrijheid om eigen keuzes te maken.”

Heb je vanuit jouw functie/rol al concreet kinderen/jongeren (en hun ouders) kunnen helpen/begeleiden aan de hand van dit programma? Zo ja, hoe ging/gaat dit?

“Ik ben momenteel met 3 kinderen en hun ouder(s) aan het werk en ze gaan met kleine stappen naar meer inzicht en gezonder gedrag.”

Hoe kunnen we Keigezond nog beter onder de aandacht brengen bij de kinderen/jongeren (en hun ouders)?

“Via ons eigen netwerk met volwassenen, via school, verenigingen. Social Media zou kunnen, een gratis workshop op school kan natuurlijk ook”. 

Meer informatie

Wil je lekker in je vel zitten? Vind je jezelf te zwaar en wil je een gezondere leefstijl? En kun je daar hulp bij gebruiken? Meld je dan aan voor gratis deelname aan Keigezond Roermond! Aanmelden kan via de website www.keigezondroermond.nlexterne-link-icoon of door een mail te sturen naar roermond@keigezondlimburg.nl. Ook kan je huisarts of de jeugdverpleegkundige/jeugdarts van de GGD je aanmelden.

Keigezond Roermond

Keigezond is een (gezins)programma voor kinderen en jongeren met overgewicht en obesitas die lekker in hun vel willen zitten en willen werken aan een gezondere leefstijl voor de toekomst. Het is een aanpak waarbij kinderen en jongeren (en hun ouders/verzorgers) zelf bepalen welke doelen zij belangrijk vinden en waar zij aan willen werken met ondersteuning van één centrale zorgverlener.

Meer weten over het programma Keigezond? Bekijk hieronder de folder. Keigezond worden doe je samen!