Energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen

Het kabinet heeft vanwege de stijgende energieprijzen besloten een energietoeslag toe te kennen aan huishoudens met een inkomen rond het sociaal minimum. Dit om hen te helpen bij het betalen van de energierekening. Inwoners van onze gemeenten die een uitkering hebben van de gemeente en een zelfstandig huishouden voeren hebben de toeslag al uitbetaald gekregen.

De energietoeslag 2022 kon aangevraagd worden tot en met 31 december 2022.

Energietoeslag 2023

Ook in 2023 komt er een energietoeslag 2023 van € 1.300. Wij weten momenteel niet hoe deze regeling er uit gaat zien. Het ministerie werkt momenteel de voorwaarden hiervan uit. Zodra er hier meer informatie over bekend is informeren wij u op deze pagina. Houdt deze website dus in de gaten.

Extra financiële hulp

Ondanks de bestaande maatregelen kan het moeilijk zijn om de energierekening te betalen. Daarom ondersteunt de gemeente Roermond tijdelijk inwoners met gestegen energiekosten waarbij er sprake is van financiële problemen. We doen dit met Individuele Bijzondere Bijstand voor energie. Lees hier de voorwaarden en hoe u zich kunt aanmelden: Extra hulp voor inwoners met gestegen energiekosten | Gemeente Roermond.