fabriek-zonder-wolk iconOnderneming starten

Als u in Roermond een nieuw bedrijf wilt beginnen of voor uzelf wilt beginnen, helpt de gemeente u graag op weg.

Startende ondernemers

Wij hebben een checklist voor u ontwikkeld.  Dit betreft zaken waar u als startende ondernemer rekening mee dient te houden. De checklist vindt u onderaan deze pagina

Contactpersoon voor startende ondernemers

Startende ondernemers kunnen hun vragen stellen via starten@roermond.nl of bel 14 0475. Als de gemeente u niet kan helpen, kan wij u doorverwijzen naar de juiste partij voor informatie of ondersteuning.

StartersCentrum Limburg

Stichting StartersCentrum Limburg is het eerste aanspreekpunt voor startende ondernemers en zzp’ers in Limburg. Het StartersCentrum ondersteunt iedereen die een eigen bedrijf wil starten en adviseert ondernemers bij de start. U kunt er terecht voor persoonlijk advies en er worden regelmatig seminars georganiseerd. Het adviesgesprek is gratis voor inwoners met startplannen of (startende) ondernemers in de gemeente Roermond. Overweegt u een onderneming op te starten? Maak dan een afspraak bij het StartersCentrum of bezoek een van de seminars. Meer informatie is te vinden op www.starterscentrum.nl.

Stichting Streetwise

Stichting Streetwise biedt de helpende hand bij het starten of uitbreiden van jouw bedrijf in de binnenstad van Roermond. Loop jij al jaren te dromen over je eigen onderneming in de binnenstad, maar weet je niet welke stappen je moet nemen? Of heb je een bestaande onderneming en wil je verhuizen of uitbreiden? Streetwise helpt je hier kosteloos bij. Stuur een reactie naar: contact@wijzijnstreetwise.nl of raadpleeg de website van stichting Streetwise: stichtingstreetwise.nl.

Parkmanagement Midden-Limburg

Parkmanagement Midden-Limburg (PML) is hét instrument in Roermond voor duurzame kwaliteit op de bedrijventerreinen Merum, Swalmen, Stadsrand Noord, Roerstreek en Willem-Alexander. Bent u ondernemer en gevestigd op een van deze terreinen, dan bent u automatisch BIZ-lid. BIZ betekent Bedrijven Investeringszone. Inning van de BIZ-contributie verloopt jaarlijks via de gemeente. Heeft u als BIZ-lid een vraag over:

  • Veiligheid, bereikbaarheid, duurzaamheid, zwerfafval, groenvoorziening of andere zaken? 
  • Uw lidmaatschap? 
  • Bent u op zoek naar een nieuw bedrijfspand of kavel? 
  • Verhuist uw onderneming? 

Neem dan contact op met Parkmanagement Midden-Limburg met Iva Meijs via secretariaatparkmanagement@pm.lwv.nl of met parkmanager Stephanie Voncken via voncken@pm.lwv.nl of 06-51 19 79 16.

Wilt u als BIZ-ondernemer een melding doorgeven? Stuur een mail - voorzien van foto –  naar stadstoezicht@roermond.nl.

Kennismaken 

Gaat u zich vestigen op een van de bedrijventerreinen dan maakt parkmanagement graag kennis met u. Neem contact op via secretariaatparkmanagement@pm.lwv.nl.

Meer informatie over Parkmanagement Midden-Limburg vindt u op www.parkmanagementmiddenlimburg.nl

Meer informatie en contact