Onderneming starten

Als u in Roermond een nieuw bedrijf wilt beginnen of voor uzelf wilt beginnen, helpt de gemeente u graag op weg.

Startende ondernemers

Wij hebben een checklist voor u ontwikkeld.  Dit betreft zaken waar u als startende ondernemer rekening mee dient te houden.

Contactpersoon voor startende ondernemers

Startende ondernemers kunnen hun vragen stellen via starten@roermond.nl of bel 14 0475. Als de gemeente u niet kan helpen, kan wij u doorverwijzen naar de juiste partij voor informatie of ondersteuning.

StartersCentrum Limburg

Stichting StartersCentrum Limburg is het eerste aanspreekpunt voor startende ondernemers en zzp’ers in Limburg. Het StartersCentrum ondersteunt iedereen die een eigen bedrijf wil starten en adviseert ondernemers bij de start. U kunt er terecht voor persoonlijk advies en er worden regelmatig seminars georganiseerd. Het adviesgesprek is gratis voor inwoners met startplannen of (startende) ondernemers in de gemeente Roermond. Overweegt u een onderneming op te starten? Maak dan een afspraak bij het StartersCentrum of bezoek een van de seminars. Meer informatie is te vinden op www.starterscentrum.nlexterne-link-icoon.

Stichting Streetwise

Gratis ondersteuning voor (beginnende) ondernemers!

Heb je plannen om een onderneming te starten, uit te breiden of te verplaatsen in of naar het Kernwinkelgebied van Roermond of het Centrum van Swalmen? Streetwise helpt! De stichting Streetwise is een extra service van de gemeente Roermond om ondernemers in de genoemde winkelgebieden zo optimaal mogelijk te faciliteren bij plannen om te starten, verhuizen of te innoveren. 

Financiering & subsidiëring 

Streetwise werkt samen met financiers, investeerders en innovatiefondsen. Een financieringsaanvraag met ondersteuning van Streetwise biedt een extra garantie voor een geslaagd financieringstraject. Daarnaast is Streetwise ook op de hoogte van de stimuleringsregelingen die de gemeente aanbiedt om de kwaliteit in de winkelgebieden een impuls te geven.  

Innovatief concept of mengformule

Wil je buiten de lijntjes kleuren en een nieuw concept (of mengformule) ontwikkelen? Ook dan ben je bij Streetwise aan het juiste adres. Zij doorlopen het complete vergunningen-traject met jou en zorgen er samen met gemeente Roermond voor dat jouw concept kansrijk wordt om te landen.

Duurzame aanpak   

Streetwise biedt een volledig gratis traject aan om succesvol te kunnen ondernemen. Ruim 500 ondernemingen en honderden ondernemers gingen je voor. Samen met Streetwise doorloop je de stappen, van ondernemersplan, financieel plan, financiering, locatie, vergunningen tot aan de feestelijke opening. De gemeente Roermond en haar partners in de binnenstad kijken samen met Streetwise naar een duurzame invulling van leegstaande panden, een mix van (innovatieve en passende) functies. Doel is om winkelgebieden met perspectief te ontwikkelen voor consument, ondernemer, vastgoed en de inwoner.  

Streetwise NXT

Na het succesvol afronden van begeleidingstraject van Streetwise, wordt je opgenomen binnen het Streetwise NXT netwerk (honderden gelijkgestemde innovatieve ondernemers in dezelfde fase van ontwikkeling). 

Je kunt je bij Streetwise melden via de website 'Wij zijn Streetwise'externe-link-icoon.

Parkmanagement Midden-Limburg

Parkmanagement Midden-Limburg (PML) is hét instrument in Roermond voor duurzame kwaliteit op de bedrijventerreinen Merum, Swalmen, Stadsrand Noord, Roerstreek en Willem-Alexander. Bent u ondernemer en gevestigd op een van deze terreinen, dan bent u automatisch BIZ-lid. BIZ betekent Bedrijven Investeringszone. Inning van de BIZ-contributie verloopt jaarlijks via de gemeente. Heeft u als BIZ-lid een vraag over:

  • Veiligheid, bereikbaarheid, duurzaamheid, zwerfafval, groenvoorziening of andere zaken? 
  • Uw lidmaatschap? 
  • Bent u op zoek naar een nieuw bedrijfspand of kavel? 
  • Verhuist uw onderneming? 

Neem dan contact op met Parkmanagement Midden-Limburg met Iva Meijs via secretariaatparkmanagement@pm.lwv.nl.

Wilt u als BIZ-ondernemer een melding doorgeven? Stuur een mail - voorzien van foto –  naar stadstoezicht@roermond.nl.

Kennismaken 

Gaat u zich vestigen op een van de bedrijventerreinen dan maakt parkmanagement graag kennis met u. Neem contact op via secretariaatparkmanagement@pm.lwv.nl.

Meer informatie over Parkmanagement Midden-Limburg vindt u op www.parkmanagementmiddenlimburg.nlexterne-link-icoon

Meer informatie en contact