Onderneming starten

U bevindt zich hier: Home » Ondernemer » Onderneming starten

Onderneming starten

U wilt in Roermond een nieuw bedrijf beginnen / voor uzelf beginnen als ZZP’er, en de zaken vanaf het begin slim en concreet aanpakken. Wij helpen u graag op weg.

Startende ondernemers kunnen met vragen terecht bij het aanspreekpunt van gemeente Roermond voor startende ondernemers, de mevrouw Mandy Segers (economie@roermond.nl) of telefonisch via het nummer 14 0475. Naar aanleiding van uw vraag wordt bekeken of de gemeente u kan helpen of u wordt doorverwezen naar de juiste partij voor informatie of ondersteuning.

Ondernemersplein

Van wetgeving tot belastingregels en van subsidies tot branche-informatie. Via Ondernemersplein.nl vindt u informatie van de (semi-)overheid die u nodig heeft om te ondernemen op één website. https://www.ondernemersplein.nl/ondernemen/bedrijf-starten/.

Kamer van Koophandel

Bent u op zoek naar algemene informatie over het opstarten van een bedrijf? Of wilt u zich daadwerkelijk als ondernemer laten inschrijven? Dan kunt u terecht bij de Kamer van Koophandel: www.kvk.nl.

StartersCentrum Limburg

Stichting StartersCentrum Limburg is het eerste aanspreekpunt voor startende ondernemers en zzp’ers in Limburg. Het StartersCentrum ondersteunt iedereen die een eigen bedrijf wil starten en adviseert ondernemers bij de start. Je kunt er terecht voor persoonlijk advies en er worden regelmatig seminars georganiseerd. Het adviesgesprek is gratis voor inwoners met startplannen of (startende) ondernemers in de gemeente Roermond. Overweegt u een onderneming op te starten? Maak dan een afspraak bij het StartersCentrum of bezoek een van de seminars. Meer informatie is te vinden op www.starterscentrumlimburg.nl.

Vergunningen en branche-informatie

Heeft u een vergunning nodig? Als ondernemer krijgt u te maken met verschillende vergunningen. Meer informatie vindt u hier.

Bijstand voor zelfstandigen

Wanneer uw eigen bedrijf tijdelijke financiële problemen heeft of u wilt een bedrijf starten, kunt u – onder bepaalde voorwaarden - een beroep doen op de bijstand voor zelfstandigen. Dit heet een Bbz-uitkering. Meer informatie vindt u hier.