Ontmoeting op de begraafplaats

18 april 2024
Nieuwsbericht

Vanaf 1 mei 2024 organiseert Begraafplaats ‘Tussen de Bergen’ een ontmoetingsplek voor haar bezoekers. Heeft u na het bezoeken van uw dierbare behoefte aan een kop koffie of een praatje? Op de ontmoetingsplek kunt u elke woensdag terecht. Daar kunt u in alle rust koffie of thee drinken, een praatje maken met de gastvrouw of met andere bezoekers.

Anderen ontmoeten en troost vinden

Op de gemeentelijke begraafplaats ‘Tussen de Bergen’ komen wekelijks veel bezoekers. Mensen die het graf van een of meerdere dierbaren bezoeken. Veel van deze vaste bezoekers maken graag een praatje met de beheerder of mensen die in het onderhoud werken. Het gaat dan vaak om oudere mensen die wat minder sociale contacten hebben. Zij willen graag hun verhaal nog eens vertellen.
Voor hen en voor andere bezoekers is de ontmoetingsplek gecreëerd. Het is een fijne plek om anderen te ontmoeten en troost te vinden. U vindt hier een luisterend oor en ondersteuning in uw rouwproces.
De ontmoetingsplek bevindt zich rechts van de ingang en is vanaf 1 mei a.s. geopend elke  woensdag van 11.00 tot 12.30 uur.

Initiatief

De Ontmoeting op de Begraafplaats is een initiatief van Begraafplaats ‘Tussen de Bergen’, Algemeen Maatschappelijk Werk en Seniorvriendelijk Roermond. Voor meer informatie kunt u terecht bij de beheerder van de begraafplaats. Of per mail begraven@roermond.nl