Digitale aanvraag vergunning parkeerterrein

U bevindt zich hier: Ambtelijke organisatie » Parkeren » Parkeren voor bewoners » Digitale aanvraag vergunning parkeerterrein

Digitale aanvraag vergunning parkeerterrein

De vergunning parkeerterreinen (voorheen parkeerabonnement) voor een aantal parkeerterreinen is volledig digitaal aan te vragen, en wordt ook alleen digitaal verstrekt. U hoeft dus niet meer naar het stadskantoor te komen om een vergunning parkeerterreinen aan te vragen.

Het bedrijf P1 gaat voor de gemeente Roermond de uitgifte van de parkeerabonnementen voor een aantal parkeerterreinen verzorgen.

Hoe vraag ik een nieuwe vergunning parkeerterreinen aan?

U kunt uw vergunning(en) parkeerterreinen alléén digitaal aanvragen via de webshop (klik hier om meteen naar de webshop te gaan). Hier dient u alle nodige persoons- en voertuiggegevens in te vullen en de gewenste vergunning te kiezen. Vervolgens gaat u door naar de betaling, u kunt hier kiezen voor een iDEAL-betaling of een factuur. De factuur wordt direct per mail naar u verzonden, de verwerking van uw betaling per bank kan enkele dagen duren.

Online betaling

Om te voorkomen dat u of uw medewerker de digitale vergunning niet op tijd in bezit heeft, verdient betaling via iDeal de voorkeur. Betalingen via iDEAL worden automatisch direct verwerkt. U ontvangt op het door u opgegeven e-mailadres direct een bevestiging van de verleende vergunning, de beschikking.

Géén papieren vergunning

Er worden dus géén papieren parkeerterreinen vergunningen meer verstrekt . Een nieuwe digitale vergunning parkeerterreinen is gekoppeld aan het  kenteken en kan door de parkeercontroleur digitaal gecontroleerd worden.

Wijzigen kenteken

U kunt via de webshop eenvoudig uw kenteken wijzigen voor een vergunning parkeerterreinen die u in de webshop heeft aangevraagd. Wanneer u in de webshop inlogt met de aan u verstrekte inloggegevens, kunt u in “mijn account” bij de betreffende vergunning op het huidige kenteken klikken, waarna u een kentekenwijziging kunt doorgeven. U kunt zowel een tijdelijke kentekenwijziging als een permanente kentekenwijziging doorgeven.

Tijdelijke kentekenwijziging

Indien u een korte tijd (maximaal 7 dagen) niet over het voertuig kunt beschikken waarvoor de vergunning is afgegeven, omdat deze bijvoorbeeld in de garage staat, kunt u een tijdelijke kentekenwijziging digitaal doorgeven. U ontvangt dan direct per e-mail een bevestiging met het kenteken van het tijdelijke voertuig. Zodra u weer de beschikking heeft over uw eigen voertuig kunt u weer gebruik maken van uw originele vergunning door de kentekenmutatie terug te zetten in de webshop.

Permanente kentekenwijziging

Indien u aangeeft dat de kentekenwijziging permanent is, ontvangt u ook digitaal een nieuwe beschikking met daarop het nieuwe kenteken.

Heeft u vragen over de digitale verstrekking van vergunning parkeerterreinen voor parkeerterreinen, dan kunt u contact opnemen via parkeerserviceroermond@p1.nl.

Annuleren van een aanvraag

Voordat de vergunning parkeerterreinen actief is kunt u inloggen en bij het tabblad “mijn account” de desbetreffende vergunning annuleren door middel van het kruis. Een eventuele restitutie van het volledige bedrag wordt bevestigd per e-mail en binnen ongeveer 14 dagen verwerkt.

Opzeggen van een geldige vergunning

U kunt door in te loggen en bij het tabblad “mijn account” de desbetreffende vergunning parkeerterreinen opzeggen. De restitutie over het bedrag van volledige kalendermaanden waarvoor wél is betaald maar waarin geen gebruik wordt gemaakt van de vergunning wordt bevestigd per e-mail en binnen ongeveer 14 dagen verwerkt..