Vergunning parkeerterreinen

Werkt u in een gebied met betaald parkeren, maar u woont er niet? Dan kunt u in aanmerking komen voor een vergunning parkeerterreinen.

Met een dergelijke vergunning kunt u parkeren op:

Deze vergunning kunt u eenvoudig online aanvragen via parkeerservice P1: 

Aanvraag vergunning parkeerterrein

De prijs van deze vergunning hangt af van het moment waarop u wilt gaan parkeren: 

 • Een weekdagvergunning kost € 44,- per maand (tarief 2021). Hiermee kunt u alle dagen van de week parkeren van 00:00 tot 23:59 uur. 
 • Een werkdagvergunning kost € 33,- per maand (tarief 2021). Hiermee kunt u op maandag tot en met vrijdag parkeren van 00:00 tot 23:59 uur.
 • Een weekenddagvergunning kost € 33,- per maand (tarief 2021). Hiermee kunt u op zaterdag en zondag parkeren van 00:00 tot 23:59 uur.

Als u betaalt via iDEAL ontvangt u meteen na betaling een bevestiging van de verleende vergunning, de beschikking. Als u kiest voor betaling via een factuur, kan de verwerking via de bank kan enkele dagen duren.

Het bedrijf Parkeerservice P1 verzorgt de uitgifte van de vergunning parkeerterreinen voor de gemeente Roermond . Deze vergunning kunt u alléén online aanvragen via parkeerservice P1: 

 1. Vul uw persoonsgegevens in.
 2. Vul de voertuiggegevens in waarvoor de vergunning geldt. Op een vergunning wordt maar één kenteken vermeld. 
 3. Kies de gewenste vergunning. 
 4. Kies de betaalmethode: iDEAL-betaling of via een factuur. De factuur wordt direct per e-mail naar u verzonden, maar het van uw betaling via de bank kan enkele dagen duren. 

De aanvraag en verstrekking van de vergunning parkeerterreinen (eerder parkeerabonnement) is volledig digitaal. U ontvangt dus géén papieren vergunning om in de auto te leggen. Ook de controle op de vergunning vindt digitaal plaats via uw kenteken.

Heeft u vragen over de aanvraag van de vergunning parkeerterreinen? Neem dan contact op met Parkeerservice P1 via parkeerserviceroermond@p1.nl.

U kunt via Parkeerservice P1 eenvoudig uw kenteken wijzigen:

 1. Log in bij de webshop van Parkeerservice P1.
 2. Ga naar het onderdeel “Mijn account”.
 3. Klik bij de vergunning op uw huidige kenteken.
 4. Daarna kunt u een kentekenwijziging doorgeven.

U kunt een tijdelijke kentekenwijziging doorgeven voor maximaal 7 dagen (bijvoorbeeld als uw auto in de garage is). U kunt ook een permanente kentekenwijziging doorgeven als u bijvoorbeeld een andere auto heeft gekocht.  

 1. Log in bij de webshop van Parkeerservice P1.
 2. Ga naar het onderdeel “Mijn account”. 
 3. Aanvraag annuleren: Als uw vergunning nog niet actief is, kunt u uw aanvraag nog annuleren door op het kruis te klikken U ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail. Terugbetaling van een al betaald bedrag wordt binnen ongeveer 14 dagen verwerkt. 
 4. Vergunning opzeggen: Een geldige vergunning kunt u via het parkeerloket opzeggen. U ontvangt geld terug van volledige kalendermaanden waarvoor u wel betaald heeft, maar geen gebruik meer maakt van de vergunning. De terugbetaling wordt verwerkt binnen ongeveer 14 dagen.

 

Uw Reactie
Uw Reactie