Telefonische bereikbaarheid

Let op: Op dit moment is de wachttijd om ons telefonisch te bereiken langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.

Rampen en calamiteiten

Let op: Als gevolg van het coronavirus zijn er diverse aanpassingen in onze dienstverlening.
Kijk in ons liveblog voor meer informatie.

Als er direct gevaar is door een ramp of noodsituatie, dan moet u dat snel weten. De sirene, NL-Alert of de officiële rampenzender geven u meer informatie. Volg de instructies op. En blijf op de hoogte via radio, tv, internet en Twitter.

Wat moet ik doen in een noodsituatie?

Let op: als u de sirene hoort, is hij voor u bedoeld. Als u binnen bent, hoeft u de sirene niet te horen. De sirene is bedoeld voor buitenshuis.

  • Ga naar binnen.
  • Sluit ramen, deuren en ventilatiekanalen.
  • De sirenes testen we elke eerste maandag van de maand om 12:00 uur. Er is dan niets aan de hand. Gaat de sirene op een ander moment, dan is er wel gevaar.

Als er zich een ramp of noodsituatie voordoet kunt u op de hoogte blijven via:

  • L1 Radio (100.3 FM).
  • L1 TV digitaal via de kabel (Ziggo kanaal 30, KPN kanaal 508) voor overige frequenties zie www.L1.nl.
  • L1 App of www.l1.nl.
  • L1 Teletekst pagina 112.
  • De website www.limburg-veilig.nl

Hoe kan ik mij voorbereiden op een noodsituatie?

Er kunnen zich in Nederland verschillende soorten noodsituaties voordoen. Het is handig om in deze situaties te weten hoe u het beste kunt reageren. Op de site van de Rijksoverheid vindt u hierover alle informatie.

Via NL-Alert krijgt u een tekstbericht op uw mobiel. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat u het beste kunt doen. Kijk op de website van Crisis.nl hoe u uw mobiel instelt.

Op de website van de Risicokaart kunt u zien welke risico’s er bestaan in uw woon-of werkomgeving.

Via de website www.waterstandlimburg.nl bent u altijd op de hoogte van de actuele waterstanden en –afvoeren in Limburg.  Houd bij (dreigende) wateroverlast sociale media kanalen en de website van Waterschap Limburg in de gaten.

Ook kunt u altijd bellen met Meldpunt Water: 0800-0341.

Veiligheidsregio Limburg-Noord

De Veiligheidsregio Limburg-Noord verzorgt de multidisciplinaire coördinatie op en tijdens de rampenbestrijding.
De Veiligheidsregio is het samenwerkingsverband tussen de politie Limburg-Noord, brandweer Limburg-Noord, GHOR Limburg-Noord, de gemeenten in de regio en bijvoorbeeld defensie.