Het NK Tegelwippen in Roermond

Roermond trapt NK Tegelwippen af met vergroenen schoolplein Aan de Roer

25 maart 2024
Nieuwsbericht

Tegels eruit, groen erin. Dat staat centraal in Roermond tijdens het Nationaal Kampioenschap Tegelwippen dat 20 maart van start is gegaan en loopt tot en met 31 oktober 2024. Samen met een recordaantal van meer dan 175 Nederlandse gemeenten verruilt Roermond gedurende het komende half jaar massaal tegels door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. De aftrap in Roermond begon met het vergroenen van het schoolplein van basisschool Aan de Roer. Hiermee wordt provinciaal de strijd aangegaan met de Gemeente Sittard-Geleen, gemeente Maastricht en gemeente Venlo. Roermond doet dit jaar voor eerst mee.

Doe ook mee aan het NK Tegelwippen!

Iedereen kan gewipte tegels aanmelden via de website van het NK Tegelwippenexterne-link-icoon.

Deze worden dan opgeteld bij de tegelstand van gemeente Roermond en de Nationale Tegelteller. Wilt u meer weten over het NK Tegelwippen? 

Op de website NK Tegelwippen Roermond worden handige tuintips gedeeld om uw tuin te vergroenen. Heeft u bijvoorbeeld geen eigen voortuin dan kunt u als inwoner van Roermond een geveltuintje aanvragen.

Prestigieuze wippers

De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt (verdeeld over drie klassementen) wint de prestigieuze ‘Gouden Schep’. De gemeente met de meeste gewipte tegels wint de ‘Gouden Tegel’. Daarnaast maken bewoners die hun (gevel)tuin transformeren kans op de Publiekswipper award en mooie prijspakketten.