Stopzetten energieplafond

Op 1 januari 2024 vervalt het energieplafond. Dit kan gevolgen hebben voor uw energierekening en financiële situatie. De gemeente Roermond kan u helpen om dit inzichtelijk te maken.

Onze energiecoaches, het duurzaamheidscentrum (De Groene Transformator) en de energieadviseur kunnen u verder op weg helpen bij het verminderen van uw energieverbruik en bij het maken van slimme keuzes. Wist u bijvoorbeeld dat door het aanschaffen van een elektrische kachel uw energierekening juist flink kan stijgen in plaats van dalen? En wist u dat een waterbesparend mondstuk op de warmwaterkranen u jaarlijks het dubbele aan water en gas bespaart?

Daarnaast kunt u in gesprek gaan met de VoorzieningenWijzerexterne-link-icoon of onze sociaal boekhouder om overzicht te krijgen in uw algemene financiën. Zij weten de voor- en nadelen van verschillende energiecontracten en kijken mee naar wat in uw situatie een passende vorm zou zijn. Misschien past hetgeen u nu hebt al goed bij uw situatie of misschien is het overstappen naar een nieuw contract beter. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het verdwijnen van het energieplafond zo min mogelijk gevolgen voor u heeft.