Subsidies online raadpleegbaar

U bevindt zich hier: Home » Bestuur en organisatie » Beleidsdocumenten en regelgeving » Subsidies online raadpleegbaar

Subsidies online raadpleegbaar

De subsidies die de gemeente Roermond toekent zijn voortaan online te raadplegen via het ‘openbaar subsidieregister’. In dit register staan onder andere de subsidiebedragen, welk soort subsidie het betreft en wie de subsidie ontvangt.

Wethouder Marianne Smitsmans is heel blij met dit register. “De gemeente Roermond wil graag open en transparant zijn. Het openbaar maken van de toegekende subsidies op een overzichtelijk wijze is daar een concreet voorbeeld van.”

Makkelijk raadpleegbaar

Het register is beschikbaar als pdf-bestand via www.roermond.nl/subsidieregister en zal twee keer per jaar geactualiseerd en opnieuw gepubliceerd worden. Dit gebeurt in de maanden juli en in januari. Met de toetsen ‘Ctrl -  F’ kan snel en makkelijk gezocht worden in dit bestand. Onder iedere toegekende subsidie waar geen mandaat voor is verleend ligt een collegebesluit. Dat geldt ook voor afgewezen subsidieaanvragen. Al deze besluiten zijn te vinden via de openbare besluitenlijst van het college

Motie gemeenteraad

Het openbaar subsidieregister is een uitwerking van de motie ‘Openbaar subsidieregister’ die de gemeenteraad heeft aangenomen in zijn vergadering van 4 juni 2015. De motie verzoekt het college van de gemeente Roermond een openbaar subsidieregister in te voeren en  deze te publiceren op de gemeentelijke website. De gemeenteraad heeft de motie destijds aangenomen omdat de gemeenteraad graag in een oogopslag zicht wilde hebben op de vele subsidies die jaarlijks worden verleend.