Pand aan de Bergstraat 3

Succesvolle inzet stimuleringsregelingen: opening 'Binnenstad Boost'

01 december 2023
Nieuwsbericht

Vrijdagochtend werd het pand aan de Bergstraat nr. 3 in de binnenstad van Roermond feestelijk geopend, symbolisch voor het succes van de eerste inzet van de stimuleringsregelingen voor de Binnenstad Boost. Ondernemers Victor Adams en Sjoukje van de Laer hebben met dit prachtige pand een voorbeeld neergezet van hoe de regelingen uniek ondernemerschap stimuleren, leegstand aanpakken en het historische karakter van onze binnenstad versterken.

De ‘Binnenstad Boost’ richt zich op het creëren van een binnenstad die klaar is voor de toekomst en waar een diverse mix van activiteiten zorgt voor een aantrekkelijke omgeving om te (ver)blijven. Een binnenstad die uitnodigt tot ontmoeten, wonen, ontspannen en genieten. Belangrijke pijlers omvatten de aanpak van leegstand en het versterken van het historische karakter van de binnenstad. Een nauwe samenwerking met ondernemers en vastgoedeigenaren staat hierbij centraal. In dit kader heeft de gemeente financiële middelen beschikbaar gesteld via een drietal stimuleringsregelingen. Op deze manier bieden we ondernemers en pandeigenaren ondersteuning en dragen we gezamenlijk bij aan een levendige binnenstad met een gevarieerde mix van winkels en innovatieve concepten.

Het pand aan de Bergstraat nr. 3 is een mooi voorbeeld van hoe een deel van deze regelingen samenkomen. Zo heeft pandeigenaar Victor Adams gebruik gemaakt van de stimuleringsregeling voor gevelverbetering en werd onderneemster Sjoukje van de Laer succesvol begeleid door de Stichting Streetwise om de deuren van haar unieke concept ‘Pixie Store’ begin 2024 te kunnen openen. De Stichting Streetwise begeleidt startende en ervaren ondernemers met unieke ideeën naar een vestiging in een winkelgebied. De feestelijke opening vanochtend markeert niet alleen een nieuw begin voor dit historische gebouw, maar ook een mijlpaal voor het streven naar een levendige binnenstad.

Wethouder Dirk Franssen: "Ik ben verheugd om te zien dat de eerste 'Binnenstad Boost'-regelingen succesvol zijn ingezet om een historisch pand in onze binnenstad nieuw leven in te blazen. Het is een zeer goede combinatie van het tegengaan van leegstand, een prachtige gevelrenovatie en het starten van een nieuwe onderneming. De opening van dit pand benadrukt de effectiviteit van de samenwerking tussen overheid, ondernemer, vastgoedeigenaren en Stichting Streetwise. Samen bouwen we aan een levendige binnenstad met karakter en diversiteit."

Inmiddels hebben al diverse geïnteresseerden zich gemeld, waarmee de 'Binnenstad Boost' een veelbelovend initiatief is om het historische erfgoed te koesteren en tegelijkertijd de binnenstad een levendig gezicht te geven. De gemeente roept andere ondernemers en pandeigenaren op om gebruik te maken van de beschikbare stimuleringsregelingen en gezamenlijk bij te dragen aan de revitalisering van de binnenstad.