dames op leeftijd kletsen met elkaar

Terugblik: Lentebeurs 2024

Op 14 maart vond de Lentebeurs plaats bij Stox. Meer dan 1.000 bezoekers liepen door het tuincentrum langs veertig kramen. Zij konden kennismaken met het grote aanbod in Roermond van muziek, kunst, natuur, zorg en welzijn en gezonde voeding. Lees verder voor een impressie.

Het was een zonnige dag met veel enthousiaste bezoekers. Op een informele manier konden zij terecht bij allerlei aanbieders. Van natuurverenigingen tot Alliance Française, van KBO’s tot Sportservice, van Stichting Samen Bewegen tot ‘t Paradies.

Slenterend door het tuincentrum bestond de mogelijkheid om een praatje te maken. En om te ervaren waar het aanbod uit bestaat en om informatie te krijgen. De sfeer was feestelijk en ontspannen.

Aan het eind van de markt was het goed toeven in het Tuincafé. Hier kon men luisteren naar de muziek van Jan van Kempen, koffiedrinken en met elkaar in gesprek gaan.

Voor de organisatie van de Lentebeurs was het een verassing dat ze een cheque van Stichting 1880 in ontvangst mochten nemen. Deze cheque zal een goede bestemming vinden voor de najaarsbeurs, voor senioren in oktober. Deze beurs is gericht op mensen die vlak voor hun pensionering staan. Het draait dan onder andere om de vraag hoe zij zingeving kunnen vinden na hun werkzame leven.