Telefonische bereikbaarheid

Let op: Op dit moment is de wachttijd om ons telefonisch te bereiken langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.

Uw aanvullende inkomsten digitaal doorgeven

Heeft u inkomsten naast uw uitkering van de gemeente Roermond? Dan vullen wij uw inkomsten maandelijks aan tot het bedrag waarop u recht heeft. Hierdoor is het belangrijk dat u uw inkomsten elke maand aan ons doorgeeft. Ook moet u bewijsstukken van uw inkomsten inleveren, zoals loonstroken of betaalspecificaties. Zo kunnen wij uw uitkering goed berekenen. 

U kunt uw inkomsten doorgeven als u een uitkering van de Participatiewet ontvangt (bijstandsuitkering) of als u een IOAW uitkering ontvangt. U kunt ook als bedrijf de inkomsten voor uw cliënten doorgeven. Bijvoorbeeld als u een bewindvoerder bent. Kies hiervoor de knop voor "Inkomsten voor een cliënt doorgeven'. 

Heeft u vragen of twijfelt u? 

Bel dan met uw consulent inkomen. Dan bespreken wij samen wat u moet doen. 
 

Hieronder leest u hoe u de inkomsten aan ons door kunt geven: 

  1. Klik hier beneden op de knop ‘Participatiewet (bijstandsuitkering) Burger’ of ‘IOAW Burger’ en log in met uw DigiD. Na de eerste keer krijgt u een email toegestuurd met de link. U kunt dan op de link klikken in de email en verder gaan met stap 2. 
  2. Beantwoord de vragen en klik op volgende.
  3. Bij ‘Periode opgave’ kiest u het jaar en de maand waarover u inkomsten wilt doorgeven. Klik op ‘volgende’. Voeg alle specificaties toe. 
    Geef aan of u alle inkomsten voor die maand hebt opgegeven. Moet u nog een specificatie krijgen? Dan wachten we met de verwerking tot u alle specificaties heeft toegevoegd, tenzij u hier andere afspraken over heeft gemaakt met uw consulent Inkomen. 
    Als er bijzonderheden zijn, kunt u een korte toelichting geven. 
  4. U ziet nu een overzicht met daarop uw gegevens, de inkomstenperiode en de specificatie(s). Klik op afronden. U heeft nu uw inkomsten doorgegeven.

U ontvangt van ons direct een e-mail. Daarin staat dat wij uw melding hebben ontvangen en het nummer van uw melding. Dit noemen wij het zaaknummer. Met inkomstenspecificaties worden loonstroken maar ook alle uitkeringsspecificaties bedoeld. 

Ontvangt u een uitkering van de Participatiewet (bijstandsuitkering) en wilt u uw inkomsten doorgeven? Als u uw eigen inkomsten door wilt geven, kunt u op onderstaande knop klikken. U kunt dan inloggen met uw Digid en uw inkomsten doorgeven.

Participatiewet (bijstandsuitkering) 

Ontvangt u een IOAW uitkering en wilt u uw inkomsten doorgeven? Als u uw eigen inkomsten door wilt geven, kunt u op onderstaande knop klikken. U kunt dan inloggen met uw Digid en uw inkomsten doorgeven.

IOAW uitkering 

Voor het doorgeven van uw inkomsten heeft u DigiD nodig. Dat is uw digitale handtekening. Op www.digid.nl staat hoe u DigiD aanvraagt. 
Daarnaast heeft u uw inkomstenspecificaties nodig. Deze heeft u nodig om de inkomsten aan ons door te geven. 

Kunt u ook een foto toevoegen?

Dat kan alleen als het een duidelijke foto is en alle informatie erop staat. De hele loonstrook of specificatie moet op de foto staan. 
 

Ook als u een maand geen inkomsten heeft, moet u dit digitaal doorgeven. Geeft u niets door, dan ontvangt u geen uitkering. Als u langere tijd geen inkomsten meer heeft, geeft u dit zo snel mogelijk door aan uw consulent inkomen. 
 

De uitkering wordt elke 10e van de maand betaald. Wij betalen de uitkering altijd achteraf. Dit betekend dat we de uitkering van de maand juli in augustus betalen.   
 

Wij willen uw inkomenssituatie zo stabiel mogelijk houden. Dit lukt niet altijd. Soms kunnen wij een andere werkwijze afspreken die beter bij uw situatie past. Bijvoorbeeld als u net bent begonnen met werken en uw loon nog niet precies bekend is. Belt u hiervoor met uw consulent inkomen.

Op uw persoonlijke loket ziet u hoeveel uitkering u kreeg en hoe uw uitkering is berekend. Het overzicht kunt u opslaan op uw computer of printen. Ook de jaaropgave vindt u hier terug. 
Om in te loggen heeft u DigiD nodig. 

Ga hier naar uw persoonlijke loket

Bent u bewindvoerder en wilt u de inkomsten voor uw client doorgeven? Klik dan op de betreffende knop hieronder. Om de inkomsten door te kunnen geven voor uw cliënt, dient u gebruik te maken van e-herkenning. Nadat u bent ingelogd met e-herkenning volgt u de stappen 2 tot en met 4 om de inkomsten van uw client door te geven.

Uw client ontvangt een uitkering van de Participatiewet (Bijstandsuitkering)? Klik dan op de onderstaande knop.

Participatiewet (bijstandsuitkering) derden (bewindvoerders etc)

Ontvangt uw client een IOAW uitkering? Klik dan op de onderstaande knop.

IOAW derden (bewindvoerders etc)