Uittreksel Burgerlijke stand

Heeft u een bewijs nodig van uw geboorte, huwelijk of echtscheiding? Vraag dan een uittreksel burgerlijke stand aan. U krijgt een gewaarmerkte kopie van de originele akte.

U vraagt een uittreksel burgerlijke stand aan bij de gemeente waar de akte is geregistreerd. Bent u bijvoorbeeld geboren in de gemeente Roermond, dan vraagt u bij de gemeente Roermond het uittreksel aan.
U kunt het uittreksel met DigiD aanvragen. Heeft u geen DigiD, dan kunt u het uittreksel aanvragen bij het stadskantoor. Maak hiervoor een afspraak.

Direct regelen met DigiD 

  • U krijgt het uittreksel burgerlijke stand binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.
  • Het uittreksel is een gewaarmerkte kopie van een akte. Een akte is een officieel document. In zo'n akte heeft de gemeente een belangrijke gebeurtenis in uw leven vastgelegd: een geboorteakte, huwelijksakte, partnerschapsakte of overlijdensakte. Deze aktes blijven altijd in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden.
  • U moet het uittreksel aanvragen in de gemeente van geboorte, huwelijk of overlijden.
  • U kunt ook een internationaal uittreksel aanvragen. Dit is opgesteld in de talen Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Turks, Grieks, Portugees en Joegoslavisch.
  • Heeft u een bewijs nodig dat u in de gemeente Roermond woont? Vraag dan een uittreksel basisregistratie personen (BRP) aan.
     

Een uittreksel/afschrift uit de burgerlijke stand kost € 13,40.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Uw Reactie
Uw Reactie