Vergunning parkeerterreinen

Werkt u in een gebied met betaald parkeren, maar u woont er niet? Dan kunt u in aanmerking komen voor een vergunning parkeerterreinen.
Let op: het maximale aantal beschikbare vergunningen is bereikt. Het is niet meer mogelijk om dit product aan te vragen. U kunt een abonnement aanvragen voor een parkeergarage.

Vergunning parkeerterreinen

Met een dergelijke vergunning kunt u parkeren op:

Hoeveel kost deze vergunning?

De prijs van deze vergunning hangt af van het moment waarop u wilt gaan parkeren: 

 • Een weekdagvergunning kost € 44 per maand (tarief 2024). Hiermee kunt u alle dagen van de week parkeren van 00:00 tot 23:59 uur. 
 • Een werkdagvergunning kost € 33 per maand (tarief 2024). Hiermee kunt u op maandag tot en met vrijdag parkeren van 00:00 tot 23:59 uur.
 • Een weekenddagvergunning kost € 33 per maand (tarief 2024). Hiermee kunt u op zaterdag en zondag parkeren van 00:00 tot 23:59 uur.

Als u betaalt via iDEAL ontvangt u meteen na betaling een bevestiging van de verleende vergunning, de beschikking. Als u kiest voor betaling via een factuur dan kan de verwerking via de bank enkele dagen duren.

Hoe vraag ik de vergunning aan?

Het bedrijf Parkeerservice P1 verzorgt de uitgifte van de vergunning parkeerterreinen voor de gemeente Roermond . Deze vergunning kunt u alléén online aanvragen via parkeerservice P1: 

 1. Vul uw persoonsgegevens in.
 2. Vul de voertuiggegevens in waarvoor de vergunning geldt. Op een vergunning wordt maar één kenteken vermeld. 
 3. Kies de gewenste vergunning. 
 4. Kies de betaalmethode: iDEAL-betaling of via een factuur. De factuur wordt direct per e-mail naar u verzonden, maar het verwerken van uw betaling via de bank kan enkele dagen duren. 

Hoe ontvang ik de vergunning?

De aanvraag en verstrekking van de vergunning parkeerterreinen (eerder parkeerabonnement) is volledig digitaal. U ontvangt dus géén papieren vergunning om in de auto te leggen. Ook de controle op de vergunning vindt digitaal plaats via uw kenteken.

Waar kan ik terecht met vragen?

Heeft u vragen over de aanvraag van de vergunning parkeerterreinen? Neem dan contact op met Parkeerservice P1 via parkeerserviceroermond@p1.nl.

Hoe kan ik de vergunning wijzigen?

U kunt via Parkeerservice P1 eenvoudig uw kenteken wijzigen:

 1. Log in bij de webshop van Parkeerservice P1externe-link-icoon.
 2. Ga naar het onderdeel “Mijn account”.
 3. Klik bij de vergunning op uw huidige kenteken.
 4. Daarna kunt u een kentekenwijziging doorgeven.

U kunt een tijdelijke kentekenwijziging doorgeven voor maximaal 7 dagen (bijvoorbeeld als uw auto in de garage is). U kunt ook een permanente kentekenwijziging doorgeven als u bijvoorbeeld een andere auto heeft gekocht.  

Hoe kan ik een aanvraag annuleren of de vergunning opzeggen?

 1. Log in bij de webshop van Parkeerservice P1externe-link-icoon.
 2. Ga naar het onderdeel “Mijn account”. 
 3. Aanvraag annuleren: Als uw vergunning nog niet actief is, kunt u uw aanvraag nog annuleren door op het kruis te klikken. U ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail. Terugbetaling van een al betaald bedrag wordt binnen ongeveer 14 dagen verwerkt. 
 4. Vergunning opzeggen: Een geldige vergunning kunt u via het parkeerloket opzeggen. U ontvangt geld terug van volledige kalendermaanden waarvoor u wel betaald heeft, maar geen gebruik meer maakt van de vergunning. De terugbetaling wordt verwerkt binnen ongeveer 14 dagen.