Verkiezingen

In Nederland vindt er bijna elk jaar een verkiezing plaats. Een keer in de vier jaar vinden gemeenteraadsverkiezingen plaats. De volgende gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 16 maart 2022. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze verkiezingen.

Registratie aanduiding politieke partij

Nieuwe lokale partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezing, kunnen de partijnaam (aanduiding) laten registreren. Na registratie kan de partij met die naam meedoen aan de gemeenteraadsverkiezing. Partijen waarvan de aanduiding al is geregistreerd voor de Tweede Kamer of Provinciale Staten hoeven de aanduiding niet lokaal te laten registreren. Kijk hier voor meer informatie. 

Kandidaatstelling

Op maandag 31 januari 2022 is de dag van de kandidaatstelling. Partijen die mee willen doen aan de gemeenteraadsverkiezing moeten op die dag tussen 9.00 en 17.00 uur hun kandidatenlijst inleveren. Kijk hier voor meer informatie

Meer informatie

Uitgebreide algemene informatie over (gemeenteraads-) verkiezingen vindt u op www.kiesraad.nl. Heeft u vragen over de verkiezingen in Roermond? Mail dan naar verkiezingen@roermond.nl.  

Eerdere verkiezingsuitslagen

 

 

Uw Reactie
Uw Reactie